Jak zrobić ser domowy z pomocą szynkowara – Praktyka u Praktyka
Wyświetlenia : 51735
Link do pobrania : Pobierz
Nomart,Praktyka u Praktyka,Artur Nowicki,wyroby domowe,sery,ser,wędzenie,wędzarnia,serowarstwo,ser domowy,jak zrobić ser,przepis na ser,ser z szynkowara,prasowanie sera,ser wędzony,ser pikantny,wędzenie sera,jak wędzić ser,ser podpuszczkowy,ser domowej roboty,nomart ricotta,nomart szybkowar,ser wedzony domowy,jak zacząć,ricotta
27 odpowiedzi
Chusty, podpuszczka, foremka zamówione. Pojutrze po mleko do znajomej gospodyni i w sobotę grzanie mleka. Twarogi robiłem często ale podpuszczkowy będę robił pierwszy raz. Dzięki za inspirację. Sklep dobrze wyposażony więc nie było problemu z doborem foremki. Nie kupiłem tylko podkładki serowarskiej ale to coś wykombinuję domowym sposobem:):) Pozdrawiam i życzę aby cały czas miał Pan w sobie tyle pozytywnej energii.
szybciej i taniej kupic mimolet albo gołde holenderskom
SUPER! też tak chcę… a na razie… idę KUPIĆ ser wędzony Gryficki 😁
Kolejny powód żeby kupić szynkowar.
Witam.
Czy aby pominąć proces wyrabiania twarogu, można użyć twarogu tłustego..
Fajna sprawa z tym wyrobieniem sera. Chciałbym zrobić lecz mam obawy co do moich umiejętności i napoczątek chciałbym pewien etap pominąć.😊
Witam serdecznie przepis petarda jeszcze jak by był w otoczce ziołowej 🤪😋. Oscypek Luksus robota 👌👍🤝🧀
Gdynia pozdrawia 😁
Każdy Pana film jest super ale wolę szynkowar mięsny
Panie Arturze bardzo dziękuję za kolejny wyśmienity przepis. Znowu ślinianki pracują pełną parą, trzeba będzie po powrocie do domu kupić trochę mleka 😀
No i pięknie – człowiek chciał tylko zobaczyć jak działa szynkowar, a teraz mam ochotę zostać pół domowym serowarem 😅🧀 Klasa materiał, aż chce się próbować!
Witam serdecznie proszę mi podpowiedzieć jak ustawic szynkę w szynkowarze na indukcji skala od 1-9 dziękuję
Nadal brak podajnika w monitorze:(. 😮😢😅😂❤❤❤🎉🎉🎉
❤❤❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉
Szacun 🙂
YT blokuje filmy o broni a powinien te. Przecież to powinno podlegać pod konwencję genewską – nie wolno tak znęcać się nad ludźmi 🤣 No cóż… Proszę o WIĘCEJ! 😁
Mistrzu czy możesz zorganizować warsztaty w domu? :))) Chętnie bym przyjechał do Pana, pogawożył i zabrał mistrza przepisy dla następnych pokoleń :)))
Pozdrawiam P.Arturze
Czy taki ser da rade uwędzić w balkonowej wędzarni ?
czy to podpuszczka, czy to chlorek wapnia JEST dodatek chemii i nie ma zmiłuj się, zyjemy w czasach nauki i wiemy, że są to substancje CHEMICZNE. problem w tym, że to żaden problem (aczkolwiek ciemni ludzie próbują je demonizować). tak samo mit soli kuchennej niejodowanej. ona ma dalej jod, naturalnie. po prostu nie ma dodatku jodu, który jest.. DOBRY w stężeniach, w których tą sól się spożywa. co więcej, ta sama sól jest toksyczna i śmiertelna w dużych dawkach.. co nas łączy z kolejnym mitem – dodatki soli azotowych przeróżnych w wędlinach które są DOBRE, ale jak z solą kuchenną – dawka świadczy o tym czy coś jest dobre czy szkodliwe. niestety mity są powielane, dziwne słownictwo czy zaklinanie rzeczywistości faktów nie zmieni.
da radę z takiego mleka z kartonika?
Nawiążę do początku filmu. Ludzie nadużywają słowa "chemia" nie rozumiejąc jego prawdziwej istoty. W domyśle słowo "chemia" ma negatywne skojarzenia, jako coś "sztucznego", szkodliwego. Ale wszystko to chemia. Pan też dodaje chemię do mleka. Chemię mamy w sobie, chemia nas otacza, dzięki chemii istnieje świat. I to też nie prawda, że jeśli jakiś związek powstał w laboratorium a nie "w naturze" lub został dodany (tak jak na przykład chlorek wapnia do mleka) od razu jest zły czy szkodliwy. Czasem jest wręcz przeciwnie, ponieważ jesteśmy w stanie pozbyć się towarzyszących szkodliwych związków, które powstały naturalnie. Oczywiście, do żywności wysoko przetworzonej dodawane są związki nieobojętne dla naszego organizmu, których spożycie powinno być ograniczone. Ale też nie każdy konserwant czy dodatek jest zły. Nie wszystko co powstaje w laboratorium jest złe, jak i nie wszystko co "naturalne" jest dobre. I vice versa. Chemia to chemia – potrafi nas zabić ale też uleczyć. I nie ma znaczenia czy powstała w laboratorium czy bez udziału człowieka.
Ale sztos!
👍😋 🧀 🧀 🧀👍💪🇨🇦🇨🇦🇨🇦pozdrawiam z🇨🇦🇨🇦🇨🇦🇨🇦
Dziękuję
I narobił mi smaka jak zawsze swoimi wyrobami. Dziękuję za przepis. Na pewno wypróbuję. Pozdrawiam wszystkich
🥹🥹🥹
Artur czaruje sery!
Wow!
Kierownik to jednak fachowiec👍