Jak zrobić idealne frytki? – Foxx Gotuje


Wyświetlenia : 84247

Link do pobrania : Pobierz
foxxgotuje,foxx,gotuje,przepis,frytki,frytkami,frytek,idealne,najlepsze,lublin,adi,gotujemy,perfekcyjne,ziemniak,ziemniaki,mcdonalds,kfc

36 odpowiedzi

  1. Nie wiem jak to rozumieć: Krok 2 – Osuszyć i wystudzić całkowicie + min. godzina w zamrażarce (można smażyć bez wcześniejszego mrożenia) czyli, minimum 1h w zamrażalniku, czy można w ogóle bez mrożenia? jeśli bez mrożenia można, to rozumiem po wystudzeniu?

  2. Ciekawostka, jesli dasz frytki z surowego ziemniaka do solanki na 6-8 godzin, to po wyjeciu są elastyczne jak guma, możesz nadać im kształt, a jak wymyślisz jak utrzymać dowolny kształt tych frytek to po włożeniu do czystej zimnej wody i do lodówki będą w kształcie który nadałeś wcześniej, ciekawe co ?

  3. ejj panie ! łooo 😀 mam taki sam laser do mierzenia temperatury. zamówiłem kiedyś w chinach, zaraz potym jak kupiłem piec do pizzy (elektryczny). raz spontanicznie wpadłem na pomysł, żeby mierzyć tym laserem temperature oleju, dokladnie tak samo jak ty. zawsze sie zastanawiałem czy jak sie strzela tym w ciecz, to czy to pokazuje rzeczywistą temperaturę, ale raczej wszystko mi wychodziło tak jak miało.

  4. Podoba mi się twój perfekcjonizm w tym co robisz. Rzadko spotykana rzecz w kulinarnym YT. Sam tak precyzyjny w gotowaniu nie jestem, ot lenistwo 🙂 wolę szybsze i prostsze dania, ale niektóre pomysły podprowadziłem od ciebie. Fajnie się ogląda. Tak trzymaj

  5. Pracując w dobrej restauracji w Londynie przepis na frytki był taki: kroisz w kawałki o grubości 1cm, płuczesz, do wiadra z zimną wodą i solą na 24h w chłodne miejsce. Wychodziły za każdym razem zajebiste nie ważne z jakich ziemniaków

  6. ja gotuję frytki z octem, miodem, sola i sokiem z cytryny, tak zeby sie nie rozpadały, wrzucam raz do oleju, jak się zarumienia to są gotowe. Polecam z całego serca. Mają taką karmelową otoczkę cukrową na sobie i są pyszne

Skomentuj @dominiksasor Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *