Jak zrobić idealne frytki? – Foxx Gotuje
Wyświetlenia : 84247
Link do pobrania : Pobierz
foxxgotuje,foxx,gotuje,przepis,frytki,frytkami,frytek,idealne,najlepsze,lublin,adi,gotujemy,perfekcyjne,ziemniak,ziemniaki,mcdonalds,kfc
Jak zrobić idealne frytki? – Foxx Gotuje
Wyświetlenia : 84247
Link do pobrania : Pobierz
foxxgotuje,foxx,gotuje,przepis,frytki,frytkami,frytek,idealne,najlepsze,lublin,adi,gotujemy,perfekcyjne,ziemniak,ziemniaki,mcdonalds,kfc
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet.
Get updates on special events and receive your first drink on us!
36 odpowiedzi
wincy oleju niż do mojej mazdy XD
Odechciało się frytek…
Kurna gość smaży frytki , a oprawa graficzna i muzyczka jakby była jakaś walka z bossem.Zajebiste 😛
Obrał 2 ziemniaki jpr co za gość
Nie wiem jak to rozumieć: Krok 2 – Osuszyć i wystudzić całkowicie + min. godzina w zamrażarce (można smażyć bez wcześniejszego mrożenia) czyli, minimum 1h w zamrażalniku, czy można w ogóle bez mrożenia? jeśli bez mrożenia można, to rozumiem po wystudzeniu?
Ciekawostka, jesli dasz frytki z surowego ziemniaka do solanki na 6-8 godzin, to po wyjeciu są elastyczne jak guma, możesz nadać im kształt, a jak wymyślisz jak utrzymać dowolny kształt tych frytek to po włożeniu do czystej zimnej wody i do lodówki będą w kształcie który nadałeś wcześniej, ciekawe co ?
Mysle ze najlepsze frytki to te które się smaży normalnie a nie na 10 razy 😂
Zajebiste, dzisiaj smazyłem. Sub poleciał.
Ku.. Jakie to było dobre! Robiłem z wersji 2.
Byku w tym drugim sposobie wyciągasz fryty prosto z zamrażarki i od razu takie zmarzniete do oleju czy czekasz aż odmarzna?
ejj panie ! łooo 😀 mam taki sam laser do mierzenia temperatury. zamówiłem kiedyś w chinach, zaraz potym jak kupiłem piec do pizzy (elektryczny). raz spontanicznie wpadłem na pomysł, żeby mierzyć tym laserem temperature oleju, dokladnie tak samo jak ty. zawsze sie zastanawiałem czy jak sie strzela tym w ciecz, to czy to pokazuje rzeczywistą temperaturę, ale raczej wszystko mi wychodziło tak jak miało.
Muzyka jak z Archiwum X 🙈
Za młodu moje fryty to głęboki olej, obieranie krojenie pyra, parę minut smażenia i gotowe . Tak to się robiło 💪✌️
Nie no, z tym głosem mógłbym audiobooki słuchać. Twój głos nadaje takiego mega klimatu i odpręża. Aż chce się słuchać.
Ja i mój brat zawsze jak robilismy fryty to wrzucaliśmy je do wody z cukrem i dopiero po jakims czasie dopiero smazylismy i były mega zajebiste
Czyli smażymy frytki w 1 litry oleju przez 8 minut osuszamy i smażymy znowu
Podoba mi się twój perfekcjonizm w tym co robisz. Rzadko spotykana rzecz w kulinarnym YT. Sam tak precyzyjny w gotowaniu nie jestem, ot lenistwo 🙂 wolę szybsze i prostsze dania, ale niektóre pomysły podprowadziłem od ciebie. Fajnie się ogląda. Tak trzymaj
Pracując w dobrej restauracji w Londynie przepis na frytki był taki: kroisz w kawałki o grubości 1cm, płuczesz, do wiadra z zimną wodą i solą na 24h w chłodne miejsce. Wychodziły za każdym razem zajebiste nie ważne z jakich ziemniaków
Skąd masz takie fajne butelki na sosy?
Subik wleciał
Makdonalt może Ci opierdolić pałę. Nie mogę się doczekać kolejnych epizodów. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
miałem pożar w kuchni. spaliły sie górne szafki. Z olejem nie ma żartów wystarczy chwila nieuwagi.
Pamiętajcie tylko nie gasić wodą!
Moczy się frytki w ocukrzonej wodzie albo osłodzonej miodem i wtedy smażymy, oczywiście po płukaniu w wodzi
Super kanał i nie zmieniaj tematyki kulinarnej.
Burgery, frytki, kebaby to myślę że tak wygląda każda zachcianka współczesnego głodomora.
Cześć Foxx, skąd lub gdzie kupiłeś przepiśnik?😊
Większej bzdury nie widziałem kroisz i smażysz, kto będzie tak durny by czekać godzinami na jakieś frytki.
ja gotuję frytki z octem, miodem, sola i sokiem z cytryny, tak zeby sie nie rozpadały, wrzucam raz do oleju, jak się zarumienia to są gotowe. Polecam z całego serca. Mają taką karmelową otoczkę cukrową na sobie i są pyszne
Ja zawsze robię to na 3 smażenia i polecam łój wołowy zamiast oleju 😀
Dania dużo białka, mało węgli
Kurde chłopie masz głos niczym jakiś lektor z filmów przyrodniczych XD
dawaj przepis na jakieś chińskie dania 🙂
Może kiedyś już próbowałeś ale polecam zrobić do frytek majonez z czarną truflą. 👌
Bardzo chaotyczny odcinek.
Paaanie a po co jest te mrożenie ? Co to ma zmienić ??
Ja przez Ciebie chłopie nigdy nie schudnę 🙄
Spróbuj tak
Do wody z solą i cukrem na 6h
Potem do pieca z parą wodną
Potem frytura
Mróz
Frytura