Jak zrobić domowe masło w 3 minuty? Wystarczy śmietana i słoik


Wyświetlenia : 307356

Link do pobrania : Pobierz
bonkol,twitch.tv/bonkol,jarocks,gry,po polsku,gracz,śląsk

40 odpowiedzi

  1. Wazne co jesr na wieczku a nie w skladzie ??? 🫣 Bardzo ciekawe…..a wszelkie zagestniki jak min.karagen ,maczka modyfikowana itp jest ok ? Ja bym smacznego nie zyczyla 🙊

  2. Witam, ja robię masełko ze śmietanki 30% mikserem, ubijam 3 do 5 minut w zależności od ilości użytej śmietanki . Potem oczywiście płuczę w zimnej wodzie z resztek maślanki. Jest super.

  3. Czasem przeglądam sobie komentarze od najnowszych i zastanawiam się czemu to sobie robię. Ludzie serio potrafią hejtować wesoły filmik o robieniu masła w słoiku…

  4. W ramach sprostowania !!! 😁

    Prawdziwe masło robi się ze śmietany, która przeszła proces fermentacji stojąc np. w ciepłym miejscu w glinianym garnku przez kilka dni i stała się kwaśną śmietaną, a nie ze słodkiej śmietanki 30% lub 36% z marketu …
    To nie jest przepis na powrót do korzeni !!! 😊

  5. Gratulacje. Uzyskałeś 'domowe' masło ze 'sklepowej' śmietany. Może dodasz do tego zestawienie kosztów? Masło takie całkiem nieźle nadaje się nadaje się do smarowania świeżego, chrupiącego pieczywka (może własnego wypieku?), zwłaszcza po zmieszaniu z czosnkiem lub ziołami ale jak z jego trwałością? Zważywszy że nie wypłukałeś go z maślanki daję mu max 3-4 dni. Boję się ale zapytam – jak z jego użytecznością do smażenia? wyrobu mas do ciasta?

  6. Jak już robisz poradnik to wykaż trochę zainteresowania podstawami. Mówisz że "nieważne" co pisze na opakowaniu czy śmietana czy śmietanka. Właśnie że bardzo ważne, masło robi się ze śmietanki. Śmietanka to odwirowane mleko i jest słodka, a żeby powstała śmietana ukwaszamy ją np bakteriami kwasu mlekowego. Wyobrażasz sobie masło zrobione z kwaśnej śmietany? Także jest ważne co za nazwa jest na opakowaniu a nie tylko % tłuszczu.

Skomentuj @MedycynaPoProstu Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *