Jak zrobić domowe masło w 3 minuty? Wystarczy śmietana i słoik
Wyświetlenia : 307356
Link do pobrania : Pobierz
bonkol,twitch.tv/bonkol,jarocks,gry,po polsku,gracz,śląsk
Jak zrobić domowe masło w 3 minuty? Wystarczy śmietana i słoik
Wyświetlenia : 307356
Link do pobrania : Pobierz
bonkol,twitch.tv/bonkol,jarocks,gry,po polsku,gracz,śląsk
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet.
Get updates on special events and receive your first drink on us!
40 odpowiedzi
właśnie przed chwilą ubijając wiertarką śmietanę otrzymałem przez przypadek masło, nie wiedziałem co się wydarzyło, dzięki za informację
Wazne co jesr na wieczku a nie w skladzie ??? 🫣 Bardzo ciekawe…..a wszelkie zagestniki jak min.karagen ,maczka modyfikowana itp jest ok ? Ja bym smacznego nie zyczyla 🙊
do wyciskania maślanki z masła – najlepsze są ręce. nigdy przez ściereczki – większy bałagan się robi
ja robię Benderem. szybciej i mniej męcząco. Lepsza śmietana kupiona bezpośrednio od rolnika.
Produkty mlecznej doliny w ogógle nie oddzielają masła xD Nawet 36%
Dobrze masło 😍
Masz wprawę widać 😂😂😊
Spróbowałem zrobić, pyszne! I maślanka i masełko. Polecam! 👌🙂
Można ubić mikserem
Tylko sprawdzać, czy śmietanka nie jest z dodatkiem karagenu
Czy temperatura śmietanki jest ważna?
Z lodówki, czy temp. pokojowa?
(świerze) Mleko + śmietana + 1/4soli + słoik i zrobione
Pyszne wiejskie masło robiłam takie
U nas w domu tak się masło robiło, pamiętam jak siedzieliśmy na ławce ze słoikami i “trzepaliśmy” 😅
Ale ma chlopak wprawę 😂
To nie jest maslanka ! to jest mleko ! i jest smaczniejsze niz mleko kupione. Super do kawy lub buleczki makowej. Robie maslo juz 15 lat .
Ja natomiast ubijam w szejkerze plastikowym pod teledyski z p0rnhuba 😉
Zaraz zaraz jak, to przecież Minister obrony mówił, że do wytworzenia masła potrzeba 20 litrów mleka, to jakiś skam 😜
Witam, ja robię masełko ze śmietanki 30% mikserem, ubijam 3 do 5 minut w zależności od ilości użytej śmietanki . Potem oczywiście płuczę w zimnej wodzie z resztek maślanki. Jest super.
A jak z trwałością? Ile można przechowywać w lodówce?
Teraz bardziej na czasie niż 3 lata temu, pozdrawiam Cię Bonkol !
Czasem przeglądam sobie komentarze od najnowszych i zastanawiam się czemu to sobie robię. Ludzie serio potrafią hejtować wesoły filmik o robieniu masła w słoiku…
To za niedługo rząd zakaże nam kupić smietane 30 , zrobią light 0.0 tluszczu. Zeby ludzie sami masla nie robili 😂😂
W ramach sprostowania !!! 😁
Prawdziwe masło robi się ze śmietany, która przeszła proces fermentacji stojąc np. w ciepłym miejscu w glinianym garnku przez kilka dni i stała się kwaśną śmietaną, a nie ze słodkiej śmietanki 30% lub 36% z marketu …
To nie jest przepis na powrót do korzeni !!! 😊
bzdura
Gratulacje. Uzyskałeś 'domowe' masło ze 'sklepowej' śmietany. Może dodasz do tego zestawienie kosztów? Masło takie całkiem nieźle nadaje się nadaje się do smarowania świeżego, chrupiącego pieczywka (może własnego wypieku?), zwłaszcza po zmieszaniu z czosnkiem lub ziołami ale jak z jego trwałością? Zważywszy że nie wypłukałeś go z maślanki daję mu max 3-4 dni. Boję się ale zapytam – jak z jego użytecznością do smażenia? wyrobu mas do ciasta?
Jeszcze tego brakowało, żebym sama masło robiła 😩 Spowrotem do średniowiecza, czy jak?
Do produkcji masła gospodarz ma odpowiednie urządzenia , dla domowego wyrobienia masła jest słoik albo butelka.
Najlepiej w butelkę
Jak to wygląda w mikserze
Najważniejsze aby śmietana nie miała karagenu. A ciezko znalezc 30% bez. Śmietanka Rawicz 30 np nie ma karagenu.
Sloik najlepszy i najszybszy robie tak od zawsze. Niech sie schowaja termomixy i inne tylko kupa mycia potem 😊.
Coraz bardziej aktualne.
A ludzie płaczą że masło drogie
Masło teraz 11.50 zł kosztuje ,śmietana 30 5.30 kosztuje taniej wyjdzie 😂
Muzyka przy ubijaniu wpadla w ucho 😂😂
Super Bonkol
Po wiadomościach politycznych, które zdenerwowały (jak zwykle), obejrzałem Twój film i rozbawiłeś mnie prawie do łez. Dziękuję 😁
Niepotrzebnie się męczysz. Taki sam efekt uzyskasz mikserem.
Jak już robisz poradnik to wykaż trochę zainteresowania podstawami. Mówisz że "nieważne" co pisze na opakowaniu czy śmietana czy śmietanka. Właśnie że bardzo ważne, masło robi się ze śmietanki. Śmietanka to odwirowane mleko i jest słodka, a żeby powstała śmietana ukwaszamy ją np bakteriami kwasu mlekowego. Wyobrażasz sobie masło zrobione z kwaśnej śmietany? Także jest ważne co za nazwa jest na opakowaniu a nie tylko % tłuszczu.