Uszka. Jak zrobić idealne ciasto na uszka? Jak lepić uszka? Jak zrobić farsz do uszek? MENU Dorotki.
Wyświetlenia : 969369
Link do pobrania : Pobierz
menu dorotki,menu,smaczne,zdrowe,jedzenie,gotowanie,przepisy,skutecznie,szybko,potrawa,uszka,ucha,uszko,ucho,ciasto,ciasto na pierogi,ciasto na uszka,wigilijne uszka,wigilia,danie wigilijne,uszka z grzybami,pierogi,pierożki,farsz do uszek,farsz,farsz do pierogów,uszka do barszczu,barszcz,tradycyjne uszka,jak lepić uszka,najlepsze ciasto na uszka,barszczyk,danie świąteczne,co na obiad,grzyby,farsz grzybowy,jak lepić pierogi,kluseczki,grzybki
26 odpowiedzi
Dzień dobry, Jestem fanką oglądania pani filmików od dawna.Postanowiłam w tym roku zrobić uszka wg pani receptury. Mam pytanie odnośnie mrożenia uszek. Jak wg pani jest najlepiej. Czy lepiej jest zamrozić surowe uszka czy dopiero po ugotowaniu? Będę wdzięczna o odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam 😃🌸
Dziękuje za przepis. USZKA WYSZŁY PYSZNE.
Najlepsze ciasto, nawet mama pochwaliła❤
Zgadzam się w pełnej rozciągłości ze wszystkimi pochwałami 🙂 chętnie gotuje , ale też często korzystam z profesjonalnych porad Dorotki . W zeszłym roku pierwszy raz robiłam uszka z Dorotką w spartańskich ( można by powiedzieć ) warunkach ,
W spartańskich nie tylko dlatego, że zamiast melaksera ,rąk używałam:) ale dlatego , ze zamiast wałka do ciasta użyłam butelki po dobrym winie czerwonym 😉
Uszka były najsmaczniejsze i najsprawniej zrobione w całym moim życiu 🥳 ( jestem już po ponad 50 wigiliach , odkąd sama przygotowuje) Dlatego z całej mojej mocy dziękuje Dorotce za to , że jest dla nas także i wszystkim życzę najpiękniejszych Świąt z deszczem błogosławieństw Bożego Dzieciątka 💫
Już się biorę do pracy ❤
sluchanie Pani to przyjemnosc. Pozdrawiam z Canada
Bardzo dziękuje akurat miałem zadanie zrobić uszka na wigilie harcerską.
Pani Dorotko takie proste ,tylko trzeba na to wpaść, dziękuję bardzo,bardzo lubię Pani patenty i przepisy ,pozdrawiam
Pani Dorotko uszka w trakcie. Kulki zrobione. Pytanie czy można dodać oleju do gotowania? Czy jest szansa że wtedy uszka się nie posklejają? Będę je mrozić ugotowane 🤔 z góry dziękuję za pomoc 😃
przepis na ciasto jest super, robilam pierogi z kapusta i grzybami, teraz pora na uszka.Oczywiscie robilam uszka kazdego roku ale nigdy nie wycinalam kwadratow,mysle ze to dobry pomysl
Pani Dorotko, pytanie techniczne. Nie mam bułki. Czy można dodać bułkę tartą? W jakiej ilości? Czy to pogorszy farsz? Z góry dziękuję za wskazówki 😊
Mnie kilka lat temu zepsuły się uszka z cebulą i grzybami dobrze że zrobiłam drugie z samymi grzybami bo z nimi nic się nie stało. Czemu mogło się tak stać ?
Robie tak samo od kilku dziesieciu lat
Zrobiłam na wigilię po raz pierwszy w życiu i przyznam, że wyszły rewelacyjne 👍🙂 dziękuję za przepis 🙂
Pani Dorotko hurra wyszły super uszka i pierożki! Pomrozilam. Ciasto genialne. Jeszcze raz Radosnych Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam
Pięknie przedstawionepiękna prezenterka a uszka aż ślinka cieknie
Cudeńka … Te uszka.
Pani Dorotko kochana 🤍🤍🤍 Przepraszam za taką bezpośredniość, ale idą święta, prszę mi wybaczyć ♥️💎♥️ Emanuje z Pani tak naturalna dobroć, miłość, ciepło, uroda, elegancja i mądrość – że oglądanie i słuchanie Pani to czysta przyjemność 🤍❣️🤍
Oby nigdy się Pani nie zmieniła🌲🌹🌲 Życzę Pani z okazji Bożego Narodzenia wszystkiego co najlepsze, najcieplejsze i najsłodsze ❄️🎄❄️
I dużo, dużo spokoju, odpoczynku i humoru 🎄🎄🎄🎅🎅🎅🦉🦉🦉
🎄🦉♥️💎❄️✨️❣️🎅❣️✨️❄️💎♥️🦉🎄
Z pomocy Pani Doroty, poznałam polską kucnię! Dziękuję!
Wytłumaczenie super nawet dla bardzo średnio zdolnej osoby do lepienia uszek czy pierogów jak ja. Dziękuję i życzę Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia
Pani Dorotko zrobilam dziś z Pani przepisu uszka ☺️ najlepsze ciasto na świecie 👍 Mam nadzieję że będą mojej rodzince smakowaly. Wesołych spokojnych Świąt 🤗
Najlepsze uszka jakie robiłam. Uszka z przepisu Gessler umywają się do tych.
🎄🎄Witam , czy ,, farsz można zrobić i uformować dzień wcześniej ?
Jest Pani wspaniala.✌🥰🤗
Dziękuję bardzo Pani Dorotko ,wyszły wspaniałe .Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia ❤
To ciasto jest rewelacyjne. Lepienie uszek z tego ciasta to przyjemność. Od prababci znałam sposób robienia pierogów z mąki zaparzanej gorącą wodą. Proporcje podane przez Panią Dorotę są doskonałe. Żadnych strat ciasta. Lepi się wspaniale!!! Zrobiłam uszka z 1 kg mąki i nie odczuwam zmęczenia ani znużenia. Zrobiłam je błyskawicznie. Wielkie dzięki!!! Pani Doroto 👩🍳😘