TONKOTSU RAMEN – jak zrobić? | przepis UMAMI
Wyświetlenia : 511358
Link do pobrania : Pobierz
umami,Daniel San,Daniel Brzeziński,kuchnia azjatycka,tuba smaku,dania azjatyckie,przepis,przepisy,ramen,tonkotsu,tonkotsu ramen,przepis na ramen,jak zrobić ramen,najlepszy ramen,jak zrobić,krok po kroku,ramen przepis,japonia,przepis japoński,kuchnia japońska,zupa,zupy,obiad,nitamago,tradycyjny przepis,jajko,jajka,jajka nitamago,japońskie przepisy,klasyk,prawdziwy,autentyczny,smak,japoński ramen
46 odpowiedzi
a do tonkotsu nie dodaje się mleka?
Super zrobiłeś Ramen i profesjonalnie podszedłeś do niego! Spróbuje ugotować jak Pan !
Super facet , dobrze wyjaśnia wspaniały facet zrobię tą zupę ❤ bardzo dziękuję za Super przepis
Dzięki zalaniu jajek zimną wodą jajka łatwo się da obrać.
Ostatecznie wszystko miksujemy na gładki krem. Zupkę można zabielić śmietanką.
Najważniejsze jak robi pan to mieso
A co zrobic z kościami wieprzowymi i skrzydełkami po ugotowanym bulionie wywalić je tak po prostu czy może raczej do czegoś innego przydadzą?
Najwartościowsze składniki wylewa do zlewu.My mamy Polski ramen-rosół-cudze chwalicie-swojego nie znacie
Dzis wlasnie moj pierwszy ramen. Jestem ciekaw jak wyjdzie
Cała seria potrzebna
W czym przeszkadza białko krwi pełne wartości?
Jakie proporcje to już tajemnica
Bez grzybów?
Ale co z tluszczem z wywaru z tylu kosci bedzie z 3 cm na gorze
W tym całym przepisie sa jakieś proporcje?
Dobre to
Ktoś robił?
siema, filmik troche stary ale ja chcialbym wiedziec… jesli chodzi o imbir, czosnek i por to chodzi o cala sztuke z kazdego? w sensie 1 caly imbir, 1 caly czosnek i 1 caly por?
Cała seria, wszystko o ramenach
czemu służy blanszowanie/usuwanie szumowiny przed właściwym gotowaniem? bulion i tak będziemy na końcu przecedzać, a białko chyba nie zepsuje smaku? czy nie jest to zbędne komplikowanie procesu?
Nie chce
Czy mogłabym prosić o dokładne proporcje – ile wody na bulion, jakie proporcje wody, sosu sojowego i mirin do jajek i ile płatków suszonego tuńczyka. Dzięki
Nie mogę tylko patrzeć na te patelnie, jakość tego czegoś jest okrutna. Najtańszy Chińczyk, Januszowa nazwa i sprzedaz jako produkt premium. Domyślam się, że to lokowanie produktu, ale kurde – współpracuj z lepszymi brandami, bo treści masz doskonałe.
Zblanszowane kojarzy mi się z Kate Blanchet 😐
Jajka na miękko są właśnie takie , nie wiem nad czym ty się tyle czasu zastanawiales 😂
Ile wlać litrów wody na bulion? Pozdrawiam!
chce makaron ramen
chce ciasiyu
A ja nie mam tyle ciasiu🤣
nie trzeba wkladac do lodu zeby srodek jajka byl plynny 😀 polak potrafi 😀
Rękawiczki?
Gdzie kupic noodle i tą algę suszoną?
Z neta zamówić?
czekajcie ile godzin zrobienie ? bo mam ochotę ale nie mam czasu !
Z tego co wiem to zamiast tego sosu rybnego to się robi wywar z muszli.
Takiej bzdury dawno nie widziałem, film pokazuje jak nie powinno się gotować.
Ale fajny przepis
Marta jesteś tu? 😉
Mówi się Raaaaaamen. Długie A 🙁
Taki ramen bym zjadl ale juz gotowy 🙂
jezyk opada do samej podlogi ;p
Gotowanie w tych okropnych czarnych rękawicach? Co to jest – hydraulika???
Ogromna wiedzia , talent techniczny , pasja i mamy top kucharza poprostu super !!
Cześć wszystkim. Czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć, jakiej pojemności jest ten garnek w 2:00?
Ramen oryginalnie to 980ml
Tare powinno byc olejem… nie jest
Makaron z zupki chińskiej do ramenu to profanacja!!!!!!!
Jakie proporcje w przygotowywaniu Tare?
Jakbym chciała zrobić porcję na jedną osobę to jakie mniej więcej proporcje składników powinny być?