Puszyste JAPOŃSKIE NALEŚNIKI, czyli Fluffy Pancakes! Jak zrobić? | Sugarlady


Wyświetlenia : 609865

Link do pobrania : Pobierz
AGATA STANKIEWICZ,STANKIEWICZ,SUGARLADY,bake off ale ciacho,dziewczyny z wypiekami,słodycze,desery,deser,coś słodkiego,przepisy na ciasta,tuba smaku,wypieki,Ciasteczka,naleśnik,naleśniki,japońskie naleśniki,fluffy pancakes,jak zrobić naleśniki,jak zrobić japońskie naleśniki,przepis na japońskie naleśniki,naleśniki przepis,przepis na naleśniki,kuchnia japońska,japońskie jedzenie,deser japoński,japonia

28 odpowiedzi

  1. Pianka na patelni 😂. Dzieciaki się zakochały. Ja mowie: to tylko jako dodatek nie na smażę góry tego jak naleśników. Szkoda, mówi synek. Więc chyba jutro nasmażę.. Ze trzy patelnie nastawię, bo spędzę w kuchni 3 godziny 😂

  2. Strasznie niespójnie przedstawione, mówisz że najpierw zaczynamy od piany, po czym wrzucasz białka do robota który sam ubija 😂 powinnaś je zostawić na koniec bo nie każdy ma automatycznego robota, a piana może opaść

  3. Być może coś źle robię…ale na co dzień piekę i gotuję. Wydaje mi się, że masa jest za rzadka jak na japońskie pankejki. Kiedyś je robiłam i masa była tak gęsta, że wręcz "stały" na patelni, a te się rozlewają. Za mało mąki jest w tym przepisie.

  4. wyszły, ale po ściągnięciu z patelni szybko straciły objętość ale mam chyba na to sposób. Po pierwsze najwazniejsze jest jaką macie patelnię. Musi się dobrze rozgrzewać i trzymać ciepło. W skrócie: zainwestujcie w porządną patelnię (przyda się nie tylko do naleśników😝) Po drugie naleśnik musi być wysoki, należy dać więcej masy. Tak jak na filmiku. Na koniec: pilnujcie czasu i mieszajcie, zdejmujcie, róbcie delikatnie, z gracją😜.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *