Puszyste JAPOŃSKIE NALEŚNIKI, czyli Fluffy Pancakes! Jak zrobić? | Sugarlady
Wyświetlenia : 609865
Link do pobrania : Pobierz
AGATA STANKIEWICZ,STANKIEWICZ,SUGARLADY,bake off ale ciacho,dziewczyny z wypiekami,słodycze,desery,deser,coś słodkiego,przepisy na ciasta,tuba smaku,wypieki,Ciasteczka,naleśnik,naleśniki,japońskie naleśniki,fluffy pancakes,jak zrobić naleśniki,jak zrobić japońskie naleśniki,przepis na japońskie naleśniki,naleśniki przepis,przepis na naleśniki,kuchnia japońska,japońskie jedzenie,deser japoński,japonia
28 odpowiedzi
Pianka na patelni 😂. Dzieciaki się zakochały. Ja mowie: to tylko jako dodatek nie na smażę góry tego jak naleśników. Szkoda, mówi synek. Więc chyba jutro nasmażę.. Ze trzy patelnie nastawię, bo spędzę w kuchni 3 godziny 😂
A jakie proporcje? Na ile szt mniej więcej jest ten przepis?
ŚWIETNE KOCHAM TWOJE PRZEPISY ZAWSZE MI WYCHODZĄ ❤❤!!
Ile jajek ?
Strasznie niespójnie przedstawione, mówisz że najpierw zaczynamy od piany, po czym wrzucasz białka do robota który sam ubija 😂 powinnaś je zostawić na koniec bo nie każdy ma automatycznego robota, a piana może opaść
Fajnie, dodajemy jajka ale ile? Dodajemy mąkę ale ile? Itp… ile?
Genialny przepis! Moja córka stwierdziła, że to najlepsze co w życiu jadła 😂 Ciasto nakładałam łyżką do lodów i spłaszczałam łopatką i wyszły bardzo zgrabne
Nie wyjdą bez tego wyciskania?
Rewelacja💚 obłędne,wysokie. Jak zawsze niezawodny przepis od Ciebie 😍
Być może coś źle robię…ale na co dzień piekę i gotuję. Wydaje mi się, że masa jest za rzadka jak na japońskie pankejki. Kiedyś je robiłam i masa była tak gęsta, że wręcz "stały" na patelni, a te się rozlewają. Za mało mąki jest w tym przepisie.
nie,
zrobiły się surowe były XD do dupy
Moje były puszyste do pierwszego przekręcenia a później opadły :/ nie wiem co było nie tak 🙁
Dziś zrobiłem dla całej rodziny z podwójnych składników. Pankejki jadłem pierwszy raz w życiu i cieszę się że wybrałem Twój przepis. Wyszły fenomenalne, są pyszne i puszyste.
Miło mi panią poznać.
co zrobiłam źle że jak je wyjmuję i kładę na talerz to opadają i tracą wysokość w sumie zaraz po tym jak podnoszę pokrywkę ? 😒
ladny ryjek <3
#freesugarlady
Mimo że za pierwszym razem dodałam za szybko cukier do białek wyszły bardzo smaczne ❤️
Zrobiłam nawet wyrosły ale w smaku mnie nie zachwyciły. Roboty mnóstwo, sprzątania jeszcze więcej a efekt średni. Pozostanę przy polskich naleśnikach.
Dobrym rozwiązaniem było by napisanie przepisu na początku filmiki by móc wiedzieć czy ma się takie produkty w domu a nie strzelać na oko 😉
Wow
hej, niestety moje nalesniki wyszły plaskie 🙁 ciasto było jakby bardziej lejące. Co zrobilam zle?
Mogę prosić filmik jak zrobić ciasto drożdżowe z twarogiem ? Plisss!! 🥰😁
Przepis fajny ale ty mówisz coś a potem si wpoprawiasz
wyszły, ale po ściągnięciu z patelni szybko straciły objętość ale mam chyba na to sposób. Po pierwsze najwazniejsze jest jaką macie patelnię. Musi się dobrze rozgrzewać i trzymać ciepło. W skrócie: zainwestujcie w porządną patelnię (przyda się nie tylko do naleśników😝) Po drugie naleśnik musi być wysoki, należy dać więcej masy. Tak jak na filmiku. Na koniec: pilnujcie czasu i mieszajcie, zdejmujcie, róbcie delikatnie, z gracją😜.
20 gramow mleka?
Na jakiej mocy smażyć na płytce indukcyjnej?
Sugar! Właśnie skorzystałam z tego przepisu i jest wspaniaaały! ❤️❤️