Majonez idealny. Czy majonez może być zdrowy? Przepis jak zrobić pyszny domowy majonez. MENU Dorotki


Wyświetlenia : 134992

Link do pobrania : Pobierz
menu dorotki,menu,majonez,domowy majonez,jak zrobić majonez,szybki majonez,jak utrzeć majonez,błyskawiczny majonez,domowy majonez w minuty,domowy majonez w minutę,majonez w kilkanaście sekund,domowy majonez i musztarda,majonez na całym jajku,majonez na żółtkach,olej,jajka,jajko,zdrowy majonez,majonez smakowy,własny majonez,wszystko o majonezie,sos majonezowy,dania świąteczne,dania wielkanocne,potrawy wigilijne,kremowy majonez,przepis na majonez,czosnek

46 odpowiedzi

  1. wyszedł jak malowany, wcale sie nie przykladalam proporcje troszke mi się rozjechały ale i tak jest przepyszny. Ten sekretny sposób z blenderem przez 15 sekund ktory pokazujesz na filmie jest kluczem do sukcesu.

  2. No, nareszcie dobry majonez. Bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie z Francji. We Francji majonezy sa raczej ostre, a ja pamietam majonez babuni . Natrafilam na youtube na przepis, ale z olejem z oliwek, ktorego nie cierpie. Czulam, ze majonez nie bedzie dobry, ale czytalam komentarze zachwyconych Polakow, wiec zrobilam. I wszystko wyrzucilam do smieci. Bogu dzieki trafilam na pani przepis. Majonez pyszny. Bardzo dziekuje i jeszcze raz pozdrawiam z Francji 🥰🌹🌹🌹🌞

  3. Droga Pani Dorotko, tak pysznego majonezu nigdy nie udalo mmi sie zrobic, a zyje juz ponad 60 lat. Rewelacja, co prawda nie mialam oleju ryzowego ale uzylam rzepakowego i rowniez wyszedl super pyszny.
    Za ta rezepte serdecznie dziekuje i zycze Pani i Pani Rodzinie zdrowych, wspanialych, bogatych i szczesliwych swiat Wielkiej Nocy.
    Z wyrazami szacunku

  4. Cześć Dorota próbowałem majonezu w twojej wersji jest naprawdę pyszny aczkolwiek ważną dla mnie wiadomością była praca z blenderem bo nie kiedy mi się nie udawało zrobić majonezu, Pozdrawiam Robert.🙂🙃🙂❤💫💥👍

  5. Olej ryżowy jedyny,idealny jaki zawsze używam i polecam to suriny inne to badziew.
    Niestety znacznie droższy i trudno go dostać, ale warto.
    Nie wszystko co warto zawsze się opłaca ale warto 👌

  6. Od czasu, jak w polskim sklepie zobaczyłem majonez kielecki za 8 euro (albo zwariowali, albo palili coś nowego), zacząłem robić majonez w domu. Majonez z czosnkiem. Nawet niezły. Kolejna odmiana majonezu. Nie żebym chciał przy niej zostać już na zawsze, ale jest dobry.

  7. Super przepis, dzięki Dorotko. Jeszcze tylko dodam, że jeśli ktoś wyciągnął jajko prosto z lodówki, a musi mieć majonez na już, to niech po prostu włoży jajko do szklanki i zaleje ciepłą (ale nie gorącą) wodą i poczeka kilka minut. Ta wskazówka przydaje się też w przypadku ciast.

  8. Pani Doroto! Pomimo kilku prób nigdy mi ten szybki majonez ze słoika nie wychodził, zawsze kręciłam majonez ręcznie na podgrzanej przez kąpiel wodną metalowej misce, ale tym razem się udał! Wystarczyło być cierpliwą 🙂
    Dla bezpieczeństwa podgrzałam na chwilę słoiczek przez napełnienie go wrzątkiem, bo miałam składniki prosto z lodówki, i udało się jak marzenie. Dziękuję, znakomity przepis! 🌹

  9. Huuuuraaaaa! Baaardzo serdecznie dziękuję Psze Szanovnej Pani! Vreshcie vyszedłbył mi mayo! Fantastyczny przepis i jego "podanie". Jeszcze raz DZIĘKUJĘ i łączę vyrazy szacunq A. Psychologia pisovnia zamierzona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *