Kultowe zapiekanki rodem z PRL-u. Przepis jak zrobić klasyczną zapiekankę z dawnych lat MENU Dorotki


Wyświetlenia : 185373

Link do pobrania : Pobierz
menu dorotki,menu,smaczne,jedzenie,gotowanie,przepisy,szybko,potrawa,zapiekanka,zapiekanka z prl,zapiekanka z prl-u,klasyczna zapiekanka,kultowa zapiekanka,zapiekanka z budki,zapiekanka z pieczarkami,zapiekanka z serem,zapiekanka z serem i pieczarkami,zapiekanka z dawnych lat,zapiekanka z dzieciństwa,zapiekanka bagietka,prosta zapiekanka,łatwa zapiekanka,tania zapiekanka,szybka zapiekanka,bułka z pieczarkami,Best Street Food,dawna zapiekanka,pieczarki,ser

31 odpowiedzi

  1. A ja zawsze podsmażam pieczarki z drobno pokrojoną cebulą i myślałam ze tak ma być. Dziś będę robić zapieksy i spróbuję tak jak Dorotka zrobić ale połowę. Drugą połowę zrobię po swojemu i zobaczę które nam bardziej posmakują🙂 A pamięta ktoś pierwsze hot-dogi? Bułka grzana na szpikulcu i do środka taka biała kiełbaska leszczyńska😋 Potem już były z parówkami ale te kiełbaski mogłam kupić w małym osiedlowym sklepiku a potem juz ich nie było,a teraz to i sklepiku już nie ma… Pozdrawiam Dorotkę oraz wszystkich widzów kanału Menu Dorotki🤗💗💐

  2. Zrobiłam dzisiaj zapiekanki z Pani przepisu. Co prawda wyszły mi trochę słonawe, może jednak za dużo tej soli sypnęłam na moją ilość pieczarek, ale nie przeszkadzało mi to jakoś mocno. Wyszły strasznie chrupiące, pyszne!

  3. Kochana Pani Dorotko, bardzo dziekuje za przepis! Nie mialem bagietek tylko niemieckie buleczki, nie mialem Goudy tylko chyba pseudoser na pizze ze supermarkietu i nie biale lecz brazowe pieczarki watpliwego pochodzenia ale mimo to smakowalo okay, wszystko doprawilem Oregano i bylo super mimo ze nie mialem polskich produktow!!! Super! Zapiekanki byly piekne, pyszne i chrupiace tak jak Pani Dorotka! Dzieki! ❤❤❤

  4. Wpadłem przypadkiem. Robiłem podobne niedawno ale ja farsz podsmażałem tak jak pamiętam z dawnych lat. Były idealne i o tyle lepsze, że podczas smażenia dodatkowo doprawiłem pieczarki. Poza tym pieczarki(grzyby ogólnie) tak jak i kapusta lubią tłuszcz. Ciekawy jestem zaprezentowanej wersji ale jednak się nie pokuszę.

  5. Dorotko.
    Nic nie zmieniaj – jest po prostu świetnie… Dziękuję za każdy materiał.
    Jezeli chodzi o pieczarki – piekę je beztłuszczowo, aż odparuą wodę. Gdy ja utracą – solę i dodaje masło klarowane – pieczarki uwielbiają je…
    Piekę je do zarumienienia – po nałożeniu na bagietki piekarnik nie zdąży ich wysuszyć. Pewnie każdy ze sposobów jest dobry.
    Pozdrowienia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *