Kultowe zapiekanki rodem z PRL-u. Przepis jak zrobić klasyczną zapiekankę z dawnych lat MENU Dorotki
Wyświetlenia : 185373
Link do pobrania : Pobierz
menu dorotki,menu,smaczne,jedzenie,gotowanie,przepisy,szybko,potrawa,zapiekanka,zapiekanka z prl,zapiekanka z prl-u,klasyczna zapiekanka,kultowa zapiekanka,zapiekanka z budki,zapiekanka z pieczarkami,zapiekanka z serem,zapiekanka z serem i pieczarkami,zapiekanka z dawnych lat,zapiekanka z dzieciństwa,zapiekanka bagietka,prosta zapiekanka,łatwa zapiekanka,tania zapiekanka,szybka zapiekanka,bułka z pieczarkami,Best Street Food,dawna zapiekanka,pieczarki,ser
31 odpowiedzi
Jeszcze były posypane papryką słodką do zapiekania
Takie są najlepsze zapiekanki właśnie ze surowych pieczarek nie zadne duszone
Jeszcze cebula pieczarki smażone z cebulą ❤❤❤❤
I to było zdrowe super❤❤❤
na bułkę przed położeniem farszu warto położyć trochę sosu pomidorowego:)cudowny przepis❤
👍☘️🔥🇲🇨
takie właśnie zapamietałem….dzieki za przepis,,….
Gdzie jest pieprz, kochana? Grzyby kochają pieprz
Do dziś takie robię .♥️
a cebula ??
DOROTKA BARDZO LADNA
Az mi sie dzieciństwo przypomnialo😋👍
Polska zapiekanka!
A ja zawsze podsmażam pieczarki z drobno pokrojoną cebulą i myślałam ze tak ma być. Dziś będę robić zapieksy i spróbuję tak jak Dorotka zrobić ale połowę. Drugą połowę zrobię po swojemu i zobaczę które nam bardziej posmakują🙂 A pamięta ktoś pierwsze hot-dogi? Bułka grzana na szpikulcu i do środka taka biała kiełbaska leszczyńska😋 Potem już były z parówkami ale te kiełbaski mogłam kupić w małym osiedlowym sklepiku a potem juz ich nie było,a teraz to i sklepiku już nie ma… Pozdrawiam Dorotkę oraz wszystkich widzów kanału Menu Dorotki🤗💗💐
Najlepiej jak bagietki są nie z odpieku z zamrożonych
zapieksy spoko ale polecam jednak mniej soli bo po zjedzeniu czułem. sie jak bym sciany w Wieliczce lizał
Pani Dorotko Jest Pani Wielka uwielbiam Pani kanał
Zapiekanki wyszły pierwsza klasa
Pani Dorotko, działamy
Wszyscy pamiętają zapiekanki a co z ryba? Czy ktoś pamięta ja się taka rybę robiło?
Zrobiłam dzisiaj zapiekanki z Pani przepisu. Co prawda wyszły mi trochę słonawe, może jednak za dużo tej soli sypnęłam na moją ilość pieczarek, ale nie przeszkadzało mi to jakoś mocno. Wyszły strasznie chrupiące, pyszne!
Super, jutro robie! 🙂
Takich nigdy nie jadłem a jadłem ich dużo. Na spodzie zawsze był keczup lub jakiś pomidorowy sos!
Kochana Pani Dorotko, bardzo dziekuje za przepis! Nie mialem bagietek tylko niemieckie buleczki, nie mialem Goudy tylko chyba pseudoser na pizze ze supermarkietu i nie biale lecz brazowe pieczarki watpliwego pochodzenia ale mimo to smakowalo okay, wszystko doprawilem Oregano i bylo super mimo ze nie mialem polskich produktow!!! Super! Zapiekanki byly piekne, pyszne i chrupiace tak jak Pani Dorotka! Dzieki! ❤❤❤
Ta bułka to Paryska.
Wpadłem przypadkiem. Robiłem podobne niedawno ale ja farsz podsmażałem tak jak pamiętam z dawnych lat. Były idealne i o tyle lepsze, że podczas smażenia dodatkowo doprawiłem pieczarki. Poza tym pieczarki(grzyby ogólnie) tak jak i kapusta lubią tłuszcz. Ciekawy jestem zaprezentowanej wersji ale jednak się nie pokuszę.
Cziiiii dzieki Dorotka bede robił niby takie proste ale z tą solą to mnie zaskoczyłas I jednoczesnie uratowalas przed klapą 😏😊
One nie były takie jak mówisz. Były lepsze. Ale tego Ci nie zdradzę.
Niestety u mnie poszło coś nie tak i miejscami było okej a miejscami pieczarki były mega słone. Może za krótko trzymałam na sitku żeby wodę puściło
Jestes boska
Ja dodaje jeszcze drobno krojoną małą cebulę przezmażoną przed pieczarkami, które wpadają na patelnie do cebuli właśnie
Dorotko.
Nic nie zmieniaj – jest po prostu świetnie… Dziękuję za każdy materiał.
Jezeli chodzi o pieczarki – piekę je beztłuszczowo, aż odparuą wodę. Gdy ja utracą – solę i dodaje masło klarowane – pieczarki uwielbiają je…
Piekę je do zarumienienia – po nałożeniu na bagietki piekarnik nie zdąży ich wysuszyć. Pewnie każdy ze sposobów jest dobry.
Pozdrowienia!