JAK ZROBIĆ #WHIP / OSKAR MACUK


Wyświetlenia : 39452

Link do pobrania : Pobierz
[vid_tags]

25 odpowiedzi

  1. Bardzo przydatna rada 👍🏻moja przygoda zaczęła się w zeszłym sezonie jeżeli chodzi o Bike park 😁tej sztuczki chce się nauczyć udało mi się zapoznać z Jankiem i małe szkolono było na żarze ogólnie mega ziomki z was pozdro!

  2. jak tak bardzo lubisz czytać komantarze to prosze:

    Oto mój najlepszy przepis na muffinki. Są bardzo proste i szybkie do zrobienia a do tego zawsze pięknie wyrastają, są puszyste i wilgotne. Nie musisz ubijać piany z białek, ani kupować drogich składników.

    – puszyste słodkości dla początkujących

    – muffinki pieczone ze śmietaną i olejem

    – w przepisie kilka pomysłów na słodkie dodatki

    Czas przygotowania: 20 minut

    Czas pieczenia: 30 minut

    Ilość porcji: 12 średnich muffinek

    Kaloryczność kcal: 260 w 1 muffince

    Składniki:

    1,5 szklanki mąki pszennej tortowej – 240 g

    0,5 szklanki drobnego cukru – 140 g

    2 łyżki cukru waniliowego

    1/3 szklanki oleju roślinnego – 90 g

    1 szklanka śmietany 18 % – 280 g

    3 średnie jajka

    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łyżki surowego kakao

    2 łyżki mleka w proszku

    Muffiny

    Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.

    Jajka i śmietanę wyjmij wcześniej z lodówki, by miały temperaturę pomieszczenia.

    Kalorie policzone zostały na podstawie użytych przeze mnie składników. Jest to więc orientacyjna ilość kalorii, ponieważ Twoje składniki mogą mieć inną ilość kalorii niż te, których użyłam ja. Podczas liczenia kalorii nie uwzględniłam tylko odrobiny cukru pudru, którym oprószyłam gotowe muffinki.

    Do upieczenia muffinek użyłam sztywnych papilotek o średnicy 5 cm u podstawy. Z podanej ilości składników wyszło mi 12 średniej wielkości muffinek.

    Pieczenie: 170 stopni, środkowa półka z opcją pieczenia góra/dół

    Czas pieczenia: około 30 minut.

    Zapraszam Cię po mój najbardziej sprawdzony, klasyczny przepis na ciasto pod muffinki. Ze składników podstawowych upieczesz pyszne, waniliowe muffinki. Jeśli pominiesz dodatki (kakao oraz mleko w proszku), to do ciasta polecam dodać jeszcze dodatkowe cztery płaskie łyżki mąki pszennej. Jeśli zaś skorzystasz ze składników dodatkowych (kakao i mleko w proszku), to wyjdą Ci dwukolorowe muffinki o smaku śmietankowo waniliowym i kakaowym. Takie właśnie muffinki krok po kroku opisuję poniżej. Na koniec przepisu podam też pomysły na to, by upiec muffinki z dodatkiem czekolady, rodzynek lub cynamonu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *