Jak zrobić spring rolls? | UMAMI


Wyświetlenia : 154879

Link do pobrania : Pobierz
Kuchnia azjatycka,azjatycka,tajskie,chińskie,daniel san,daniel brzeziński,sushi,azjatyckie,sajgonki,spring rolls,spring rolle,papier ryżowy,jak zrobić spring rollsy,jak zrobić sajgonki,świeże sajgonki,przepis na sajgonki,przepis na spring rollsy,przepis na spring rolle,przekąska,azjatycka przekąska,wietnam,tajlandia,tajskie spring rollsy,wietnamskie spring rollsy,kolendra,rzepa,awokado,papryka,marchewka

39 odpowiedzi

  1. Druga sprawa. Kolego pokazujesz jak pokroić w plasterki. Całą resztę kroi za ciebie ktoś inny. Skończ "waść" wstydu oszczędź. Do tego każdy film w innej kuchni. Wszystko to mega ustawka.

  2. Kuwa kilka warzyw które każdy ma w domu rzepa, rzodkiew, ogórek, kolendra, marchew, papryka, awokado i kiełki, każdy normalny człowiek ma to wszystko w lodówce w środę kiedy przychodzą znajomi ok godziny 18

  3. taka mała rada jesli juz o czymś mowisz to prosze zrob to ze sprawdzonych zródeł bo to co mowisz na poczatku to spring rollsy w tej wersji pochodza z wietnamu i wcale nie robi sie ich na chinski nowy rok. 2 do spring rollsow uzywa sie specjalnego papieru ryzowego ktory jest grubszy i bardziej elastyczny i przezroczysty a po filmiku widac ze raczej to nie jest to 🙂

  4. MAM PYTANIE : PAN JEST ALERGIKIEM ? BO GOTOWANIE W REKAWICZKACH JEST DO BANI, MOZNA ZJESC SPRING ROLLSA Z KAWALKIEM LATEKSU SKROJONEGO WRAZ Z WARZYWAMI ,PRZEPIS JEST OK 🙂

  5. Zasubskrybowałam, bo super fajne i masz talent do łatwego tłumaczenia – dziękuję ! Ale nie wiem co to za słowo pada dziwne tu i w klipie z sajgonkami zamiast … "odkrawamy" …. coś mi nie gra :)))))

  6. Jest szansa obić się trochę o kuchnie Malezyjską? Nie bez powodu pytam akurat o kuchnie malezyjską, bo miałem okazje jakiś czas temu spróbować ciekawie przygotowanej wołowiny właśnie w stylu Tajsko-Malezyjskim(przynajmniej tak było napisane). Była to wołowina w takim mleczno-różowym sosie z warzywami, a całość pikantna, posypana orzechami. Mleczno-różowy kolor prawdopodobnie był spowodowany mlekiem kokosowym i może jakąś pastą z różnych przypraw i warzyw, bo nie sądzę aby różowy kolor był spowodowany jakimś konkretnym, jednym składnikiem. Na pewno był wyczuwalny smak cytrusa, na bank limonka, a orzechy podbiły całość niesamowicie. Smak mocno mi się spodobał i nie raz wracał do mnie jako coś co chciałbym jeszcze zasmakować. Pozdrawiam :>

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *