Jak zrobić spring rolls? | UMAMI
Wyświetlenia : 154879
Link do pobrania : Pobierz
Kuchnia azjatycka,azjatycka,tajskie,chińskie,daniel san,daniel brzeziński,sushi,azjatyckie,sajgonki,spring rolls,spring rolle,papier ryżowy,jak zrobić spring rollsy,jak zrobić sajgonki,świeże sajgonki,przepis na sajgonki,przepis na spring rollsy,przepis na spring rolle,przekąska,azjatycka przekąska,wietnam,tajlandia,tajskie spring rollsy,wietnamskie spring rollsy,kolendra,rzepa,awokado,papryka,marchewka
39 odpowiedzi
Ale męczący montaż!
Spróbujcie wersję z kaszanką i warzywami – pycha!
Heh to by bylo cos dla mnie mam pilna potrzebe urozmaicenia menu polskie smaki i potrawy mi juz nie wystarczaja od dawna no wiec dalam suba i do roboty !! 😁
Stoje pod biedrą lece po awokado I kolacyjka dla męża zaraz będzie gotowa😁 dziękuję za przepis 🙂
zdejmij te rękawiczki…nie gotujesz dla stu osób🙈
👌😁
Wszystko zrobiłam tak jak Ty Mistrzu, a mi się przyklejają do talerza🥺
Mam jakieś nieodparte wrażenie to są Summer Rolls. Spring Rolls są jak sajgonki ?
Typowa polska zjebana mentalność, wszechobecna zawiść, o wszystko się tylko przypierdolić, nawet rękawiczki.
Pogubiłem się z tymi sosami. W końcu nie wiem, które składniki do sosu pierwszego a które do drugiego bo tak przeskakiwał Pan w trakcie ich wykonania.
Nie mówi się "odkraiwujemy" tylko odkrajamy… 🤦♀️
Swietne przepisy😀
Kuchnia super. Czarne łapy paskudne. Po co te rękawiczki!
Czy spring rolls jest wegańską sajgonką na zimno? ;D
Druga sprawa. Kolego pokazujesz jak pokroić w plasterki. Całą resztę kroi za ciebie ktoś inny. Skończ "waść" wstydu oszczędź. Do tego każdy film w innej kuchni. Wszystko to mega ustawka.
Kuwa kilka warzyw które każdy ma w domu rzepa, rzodkiew, ogórek, kolendra, marchew, papryka, awokado i kiełki, każdy normalny człowiek ma to wszystko w lodówce w środę kiedy przychodzą znajomi ok godziny 18
taka mała rada jesli juz o czymś mowisz to prosze zrob to ze sprawdzonych zródeł bo to co mowisz na poczatku to spring rollsy w tej wersji pochodza z wietnamu i wcale nie robi sie ich na chinski nowy rok. 2 do spring rollsow uzywa sie specjalnego papieru ryzowego ktory jest grubszy i bardziej elastyczny i przezroczysty a po filmiku widac ze raczej to nie jest to 🙂
Daniel, a może zrobisz klasyk każdego orientalnego baru – kurczak po wietnamsku? 🙂
Dokładnie jak powiedziałeś
Łatwo, szybko i smacznie
Moja ulubiona przekąska
Co to za papier ryżowy?
Kiedy będą banh xeo? 😉
Wszystko pięknie… tylko czy musisz aż tak kaleczyć język polski? Popracuj nad gramatyką, składnią… i przede wszystkim konsekwencją.
MAM PYTANIE : PAN JEST ALERGIKIEM ? BO GOTOWANIE W REKAWICZKACH JEST DO BANI, MOZNA ZJESC SPRING ROLLSA Z KAWALKIEM LATEKSU SKROJONEGO WRAZ Z WARZYWAMI ,PRZEPIS JEST OK 🙂
Moje ulubione danie
Dobry pomysł. Zrobiłem i bardzo dobre z tym sosem al'a chińskim.
Zasubskrybowałam, bo super fajne i masz talent do łatwego tłumaczenia – dziękuję ! Ale nie wiem co to za słowo pada dziwne tu i w klipie z sajgonkami zamiast … "odkrawamy" …. coś mi nie gra :)))))
Hej, jak to jest że ten papier ryżowy CI się nie klei? Ja jak położył bym te spring rollsy jeden na drugim to by mi się pokleiły.
Mega kanał, ja bym się swoją wiedzą tak łatwo nie podzielił 😉
Pozdro Gastro bracie
Super wszystko 👍 oprócz czarnych rękawiczek, niestety są nie apetyczne 👎 zmień na białe 👊 Pozdro
Szkoda ze dopiero teraz trafiłam na twój kanał przepisy ❤️🤩fantastyczne
springi najlepsze z kurą! <3
W każdym odcinku tłumaczone, jak kroić w słupki haha. Super odcinek!
Skąd masz składniki? W sensie sosów
Swietny Film wspaniale sie oglada. Pozdrawiam
Super . Pomyśl o podaniu kasztów każdej potrawy w przeliczeniu na danie dla jednej osoby .
Poleci Pan jakiś zestaw noży ? nie muszą być pro , ale żeby też nie były takie co po poł roku trzeba będzie ostrzyć :p
jaki sojowy polecasz? Gdzie kupować by był dobrej jakości?
musisz zrobić coś z mikrofonem bo strasznie wyje niestety;/
Jest szansa obić się trochę o kuchnie Malezyjską? Nie bez powodu pytam akurat o kuchnie malezyjską, bo miałem okazje jakiś czas temu spróbować ciekawie przygotowanej wołowiny właśnie w stylu Tajsko-Malezyjskim(przynajmniej tak było napisane). Była to wołowina w takim mleczno-różowym sosie z warzywami, a całość pikantna, posypana orzechami. Mleczno-różowy kolor prawdopodobnie był spowodowany mlekiem kokosowym i może jakąś pastą z różnych przypraw i warzyw, bo nie sądzę aby różowy kolor był spowodowany jakimś konkretnym, jednym składnikiem. Na pewno był wyczuwalny smak cytrusa, na bank limonka, a orzechy podbiły całość niesamowicie. Smak mocno mi się spodobał i nie raz wracał do mnie jako coś co chciałbym jeszcze zasmakować. Pozdrawiam :>