Jak zrobić najlepszy wysoki biszkopt. Przepis jak upiec aby był puszysty i nieopadający MENU Dorotki


Wyświetlenia : 775424

Link do pobrania : Pobierz
menu dorotki,menu,smaczne,jedzenie,gotowanie,przepisy,szybko,potrawa,biszkopt,wysoki biszkopt,puszysty biszkopt,biszkopt na tort,miękki biszkopt,najlepszy biszkopt,rzucany biszkopt,biszkopt olejowy,delikatny biszkopt,jak piec biszkopt,ciasto,biszkopt ciasto,ciasto biszkoptowe,sprężysty biszkopt,biszkopt przepis,jak zrobić biszkopt,biszkopt który zawsze się udaje,biszkopt do tortu,biszkopt z 5 jaj,domowy biszkopt,najwyższy biszkopt,tort,torty,bez proszku

22 odpowiedzi

  1. Dzień Dobry! Dziś piekłam tort z tego przepisu ale że nie miałam tortownicy 20cm tylko 26 to prawie podwoiłam składniki: 10 jaj, 320g cukru, 270g mąki pszennej i 80g mąki ziemniaczanej. Wyszła mi prawie cała tortownica ciasta 🙈 odłożyłam część z tortownicy (tak by było lekko ponad połowę) do keksówki 30×11 cm dodając na wierzch krem czekoladowy 🤣

    Wszystko wyszło pięknie! A razem się piekło przez jakieś 37 minut 🙂 Przy czym sam biszkopt ma 7 cm ale może za dużo ciasta odłożyłam 🤔 W każdym razie na 3 części z pewnością da się przekroić 😉 i tym sposobem będzie i tort i ciastko do kawy 🤣

  2. Łapka w górę za tabelkę, z której można obliczyć różne szerokości i wysokości biszkoptu, to naprawdę działa, sama matematyka tutaj robi robotę😊. Szkoda, że przy ciemnym biszkopcie nie ma takiej tabelki.

  3. Dziękuję za ten film! Tak się stresowałam użyciem rantu, że już prawie zrezygnowałam i go oddałam. Na szczęście trafiłam na ten film. 24 cm Biszkopt wyszedł ogromny, 😀 zobaczymy po wystudzeniu ale teraz już wiem, że jak pieczenie to tylko z tym kanałem. .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *