Jak zrobić najlepsze domowe PASTRAMI? | Karol Okrasa & Kuchnia Lidla


Wyświetlenia : 380624

Link do pobrania : Pobierz
pastrami,wędlina,mięso,wołowina,mostek wołowy,mostek mięso,kanapka z pastrami,kanapka,amerykańska kanapka,burger z pastrami,bułka z pastrami,bułka z wołowiną,szarpana wołowina,tydzień amerykański,przepis amerykański,amerykański burger,piklowanie,wędzenie,przyprawy,świeże przyprawy,karol okrasa,przepisy karola okrasy,kuchnia lidla,lidl polska,marynata,marynata do wołowiny,marynata do mięsa,marynowanie,grill,mięso z grilla,bułka do burgera

38 odpowiedzi

  1. Wszystko pięknie i cudownie ale ja osobiście zamiast sałaty preferuje domową kiszoną kapustę i oczywiście bez ogórka. Dla lubiących (jak Karol) łamanie przepisów zamiast musztardy prawdziwy domowy chrzan tarty… Orgazm kubków smakowych….!

  2. "Mięso powinno poleżeć […] najlepiej tydzień czasu" – dobrze, że zostało to wyjaśnione. W innym przypadku zastanawiałbym się, tydzień czego mięso miałoby poleżeć.

  3. Panie Karolu…. Podziwiam, że podjął się Pan zrobienia Pastrami! Coś nie bywałego!
    Czy w smaku przypomina ten nowojorski? Albo ten z firmy ,, PASTRAMI DELI " Czy raczej ocenił by Pan, że to takie domowe Pastrami odbiegające od powyżej wymienionych?

  4. Witam. W mojej rodzinnej domowej Łódzkiej kuchni (o dziwo szczególnie w latach głębokiej komuny) jedną z królowych zup była Czernina czy jak to niektórzy nazywają Czarna polewka, taka na wywarze z elementów i podrobów kaczych oraz suszonych owoców, zaprawiana krwią oczywiście kaczą. Zagęszczana raczej małą ilością mąki a po prostu przetartymi owocami z wywaru. Podawana z domowym makaronem w formie krajanki, lekko okraszona gęstą śmietaną. A jak to by wyglądało w Kuchni Lidla w wykonaniu Karola Okrasy???

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *