Jak zrobić MLEKO KOKOSOWE | UMAMI


Wyświetlenia : 29986

Link do pobrania : Pobierz
umami,Daniel San,Daniel Brzeziński,kuchnia azjatycka,tuba smaku,dania azjatyckie,przepis,przepisy,jak zrobić,jak zrobić mleko kokosowe,mleko kokosowe,domowe mleko kokosowe,kuchnia,tricki,jak zrobić samemu,DYI,mleko z kokosa,przepis na mleko kokosowe,mleko roślinne,mleko wegańskie,wege,kokos,wiórki kokosowe,mleko kokosowe przepis,mleko kokosowe przepisy,mleko

32 odpowiedzi

  1. Zabrakło mi tu podstawowej rzeczy jakie zawsze podaje się przy podawaniu przepisów. PROPORCJI. Ile wody i na jaką ilość płatków czy wiórków kokosowych żeby było czuć że jest to mleko kokosowe a nie coś rozwodnionego?

  2. Super! Synek nie może jeść nabiału i kupujemy mleka roślinne. Ostatnio staram się jak najwięcej rzeczy roboć sama i na pewno wykorzystam ten sposób 😉 do kaszek i koltajli będzie rewelacyjne 😋

  3. Mam pytanie odnośnie kaloryczności takiego mleka. Czy jeśli wiórki kokosowe w 100g maja 700 kalorii, a po zmiksowaniu pozbywamy się tej białej masy to rozumiem, ze tych kalorii nasze mleko także posiada mniej?

  4. Witam. Fajnie łączysz prostotę z kuchnią azjatycką. To jest twoja siła. Proszę o pomoc. Mieszkam w Ekwadorze. Tutaj cały kokos razem z wodą kokosową jest tańsze niż wiórki. Jak zrobić to mleczko z świeżego kokosa? Serdecznie pozdrawiam Piotr

  5. Cześć 🙂 :]
    Ja może nie tak w temacie kokosu , ale czy jest możliwość byś przygotował jakieś warjacje z Risotto lub też Risotto po polsku tylko nie Kaszotto bo to znam coś takiego czego jeszcze nie było z ryżem do Risotto .
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *