Jak zrobić masło klarowane (GHEE)?
Wyświetlenia : 110774
Link do pobrania : Pobierz
zdrowie,zdrowa dieta,zdrowe przepisy,zdrowe odchudzanie,zdrowe jedzenie,dietetycznie,dietetyczne przepisy,weganizm,wegetarianizm,witarianizm,przepisy wegańskie,przepisy wegetariańskie,coaching diet coaching sesje coachingowe,jadłospis,zdrowy jadłospis,motywacja,jak zrobić masło klarowane,przepis na masło klarowane,jak zrobić ghee,przepis na ghee,dieta ketogeniczna,przepisy ketogeniczne,dieta keto,dieta niskowęglowodanowa,dieta wysokotłuszczowa
23 odpowiedzi
Witam . Czyli pozostałości które oddzieliły się po gotowaniu to dodatki do masła które czym są i po co je dodają ?
A czy jeżeli po przelaniu do słoika, było bardziej złote niż żółte, a bo stężeniu pachnie skarmelizowanym masłem to znaczy że popsułem to masełko?😢
Uveze. Tyresko.maslo.za
Ovde.pite.manitije
Bakleve
Jeftinije.tyaseko.
Peremytovano..
Maslo
Ale dlaczego nastawiamy zegarek na 15 minut???
Dalej pani mówi po około 30 – 40 minutach zdejmujemy z ognia…🤔
Każde masło ma przynajmniej 82% tłuszczu.
Inaczej nie jest masłem i producent nie ma prawa na opakowaniu napisać masło.
Jeśli nie mieszamy to przypala się to co zbierze się na dnie.
Kiedy czekamy 15 minut a kiedy 30-40 minut?
Gdzie takie masło można kupić? Bo ten nasze extra się. chyba nie nadaje. Amerykańskie masło wart 8,5 dolara za 450 g
No wiesz żyjesz w określonym środowisku . Super ale co z ludźmi którzy nie mają dostepu lub możliwości do tak extra produktów. Jak się czują? .Myślę że czuja się gorsi. Fajnie gdybyś uwzględniła też tę część ludzi. Zamień się rolą i pomyśl jak poczuliby się ludzie z drugiej strony też by chcieli ale może niestety tylko mają dostępne produkty.nie eko i.nie bio ale nadal chcą ży ć i je ulepszać a środki ograniczone. Jeśli to ma być kanał dle elit lub vipów to tak go nazwij bo inaczej wiele twoich przepisów na najwyższym poziomie robi tylko smutek dla osób które chciałyby coś ulepszyć ale z dostępnych produktów dla ludzi skromnie żyjących. Co ciekawe mówi osoba ktora skromnie żyje w niemczech
Sfermentowane mleko to nie maślanka tylko zsiadłe mleko a maślanka i masło to efekt ubijania śmietany
15 minut na najmniejszym ogniu i sie spaliło .
Robię masło klarowane już długo, zauważyłem że masło że sklepu 82% jest coraz gorszej jakości.
👍👍👍👍
Maslo jak medytacja ….. nic nie mieszac 🍀
wszystko ekonomia. to w Niemczech….?
przeciez ta piane trzeba zebrac…jakie zniknie? Wyparuje? przeciez właśnie o to chodzi zeby to usunac!
Jesteśmy w Polsce dlaczego używamy jakieś " giy" a nie po prostu masło klarowane.
Fermentowane mleko, czyli maślanka? Fermentowane (zsiadłe) mleko nie jest maślanką. Maślanka to produkt uboczny po robieniu masła.
Super sposób, bardzo prosty.
od kiedy kwaśne mleko to maślanka?
To co jest napisane na opakowaniach nie ma nic wspolnego z prawda.Polecam kupic mleko od rolnika ale Sprawdzic czym sa krowy karmione bo rolnicy czesto karmia pasza z soja ktora jest genetycznie modyfikowana i z takiego zdrowego mleka zrobic maslo a potem maslo klarowane .Zadne kupne maslo
Prosze wybaczyc, ale jak dla mnie maslo pt. klarowane brzmi dosc przewrotnie, albowiem maslo samo w sobie jest zdrowe bo z natury, a tu Pani proponuje poprawiac nature??? bo co, bo zdrowe bedzie jeszcze zdrowsze???, czyz nie brzmi to zabawnie??? Robilem kiedys osobiscie maslo z mleka i nie wyobrazam sobie by cos jeszcze moglo poprawic jego wartosc… a maslo tzw. klarowane jako zywo przywodzi mi na mysl maslo zjelczale, bo i kolor wlasnie masla zjelczalego…
Super, Ja właśnie takie robię. Kupuję masło zrobione z kwaśnej śmietanki od krów , które się pasą na trawie. Jest pyszne .