Jak zrobić MASĘ CUKROWĄ idealną na tort? | Sugarlady


Wyświetlenia : 496580

Link do pobrania : Pobierz
Agata Stankiewicz,Stankiewicz,sugarlady,bake off,ale ciacho,bake off ale ciacho,przepisy,przepis,Tuba Smaku,Pascal Brodnicki,wypieki,jak zrobić,jak zrobić masę cukrową,jak zrobić masę cukrową na tort,masa cukrowa,tort,na tort,idealna masa cukrowa,idealna,torty,na torty,do tortów,masę cukrową do tortów,do tortu,lukier plastyczny,masa cukrowa na torty,przepis na masę cukrową,dekoracje,dekorowanie,lukier,zrób to sam,diy,domowa masa cukrowa

49 odpowiedzi

  1. mi po 570 gramach cukru pudru już w ogóle nie chciało więcej chłonąć tego cukru, masa wyszła super ale wzięła tylko 500g cukru pudru, a co dopiero miałaby się wydarzyć wspomniana sytuacja o dodaniu zbyt dużej ilości cukru… nie wiem czemu tak się wydarzyło

  2. Ratunku. O północy zrobiłam masę z tego przepisu i filmiku. Wyszła cudna włożyłam do woreczka i dzisiaj rano chciałam kończyć tort s ona twarda jak kamień. Co się stało, czy mogę ją jakoś uplastycznic? Miałam na szczęście kolorowe ale tort to makabreska

  3. hej sugarlady mam pytanko zrobiłam masę cukrową z twojego przepisu tylko zamiast planty dałam Kasię ( w komentarzach któraś z dziewczyn pisała że też dodała Kasię i wszystko wyszło dobrze) a u mnie masa niby jest ok ale jak próbuję coś ulepić to masa strasznie się kruszy jaka może być tego przyczyna? czy da się taka masę uratować?
    dziękuję za odpowiedź😊

  4. Niestety w moim wykonaniu nie wyszło cały czas się klejiło pomimo tego że dodałem już z 1kg cukru pudru jak nie wiencej nie wiem co źle robiłem ale niestety nie wyszło

  5. #Sugarlady Dzień dobry, chciałbym robić torty z masą cukrową i chce skorzystać z Pani przepisów. Mam dwa pytania odnośnie masy.
    1.Jak można uratować masę cukrową podczas przygotowywania, gdy się dało za dużo cukru i się o tym wie ?
    2.Jak maksymalnie cienko można rozwałkować masę cukrową, żeby była dobrze na torcie?

  6. Raz w zyciu kupilam tort z masa cukrowa i nigdy wiecej. Tort byl kupiony w renomowanej cukierni. Bylam pewna,ze bedzie dobry. Ta masa jest okropna wrecz niejadalna, Co z tego,ze ladnie wyglada. Od tego czasu robie wg swoich przepisow dekoracyjnych i wszyscy sa zadowoleni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *