Jak zrobić faworki błyskawiczne
Wyświetlenia : 729820
Link do pobrania : Pobierz
orchideli,przepis na faworki,faworki błyskawiczne,szybkie faworki,prosty przepis,na chrust,przepis na chrust,tłusty czwartek,sprawdzony przepis na faworki,polish faworki,angel wings,recipe,simple recipe,quick recipe
22 odpowiedzi
😋
Witam dziś miałam ochotę na coś słodkiego i wpadłam na pani przepis na faworki są rewelacyjne palce lizać szybki przepis już u mnie w zeszycie bardzo dziękuję pozdrawiam 🙂
Wyszły tak obłedne że szybko zniły 2 blaszki
Za długi wstęp jak dla mnie, lecę na inny przepis
I to są prawdziwe faworki. Z tego ciasta można też zrobić róże karnawałowe. Mają piękne pęcherzyki i są cieniutkie, tak jak powinno być. Ja nie tłukę wałkiem tylko biorę ciasto w dłoń i tłukę nim w stół lub blat szafki. Ważne jest żeby jak najkrócej zgniatać rękami, żeby nie zmęczyć ciasta, tylko jak najszybciej walić , potem dać chwilę odpocząć pod przykryciem. Moje babcia pracowała w hrabiowskim pałacu w kuchni , była mistrzynią również w produkcji faworków, ona mnie uczyła już stareńka była:)
Dzien dobry 😊 Czym Mozna Spiritus zastspoc
Co zrobic zeby tluszcz sie nie pienił
Będziemy dziś testować przed tłustym czwartkiem
Dziś usmażyłam,wyszły przepyszne🤩dzięki za super przepis 😁Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.🌷🍮💐
Przepis jest super wielkie dzieki
Dzień dobry przepis super na drugi dzień też są pyszne bardzo łatwy przepis polecam❤
ile trzeba dodać żółtek ?, na filmie mówi pani że cztery a dodała pani trzy
witam mam pytanie na jakim tluszczu smazyc faworki /smalec czy olej/?
Pierwszy raz robiłam faworki i z tego przepisu wyszły mi idealne 😍
Dzięki za przepis! 😊
Dziękuję za ten przepis ❤ wszystko jasno prosto wyjaśnione i odrazu jest łatwiej😊
Lapka w dól 😀 z przyjemnoscia
😋😋😋
Witam serdecznie mam pytanie , czy zamiast spirytusu można dodać octu?
A czy można % zastąpić czymś innym?? Bo na necie piszą że cytryna ocet itp. Ale ja wolę się upewnić u źródła
A sernik Pani doradzi przepis i jak piec
Czy można zastąpić śmietanę 18 jogurtem naturalnym?
Wszystko dobrze tylko zamiast łyżeczki cukru i spirytusu dodaje się aromat i smażymy na rozgrzanym tłuszczu bardziej w jakimś garnku niż na patelni