Jak zrobić domowy smalec
Wyświetlenia : 673187
Link do pobrania : Pobierz
smalec,jak,zrobić,tuste,tłuste,skwarki,piotr,ogiński,kocham,gotować,staropolski,staro,polski,przepis,kuchnia
Jak zrobić domowy smalec
Wyświetlenia : 673187
Link do pobrania : Pobierz
smalec,jak,zrobić,tuste,tłuste,skwarki,piotr,ogiński,kocham,gotować,staropolski,staro,polski,przepis,kuchnia
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam. Lorem ipsum dolor sit amet.
Get updates on special events and receive your first drink on us!
34 odpowiedzi
Chemia to jest już w słonince😊…ale zawsze to lepsze niż śmierdziuch ze sklepu…
I do tego jeszcze ogóras kiszony własnej roboty…mmm
10 lat po emisji tego odcinka słowa " słonina jest tania jak barszcz" nabiera nowego znaczenia 😛
Tłuszcze zwierzęce nie powodują zawału prefzej roślinne ktorych powinniśmy unikać.
szkoda ze nei podales ile czasu to sei smazylo
Przestań, od tego nie dostaje się zawału serca. Minęło 10 lat i już mamy większą wiedzę. No, oczywiście wszystko zależy od ilości.
Słonina ugotowana w zupie jest pyszna i to jest naturalny kolagen.
Oj tak😊 Dzięn dobry Pozdrawiam 😍ach tak 😊
Najlepszy przepis, robię go do dziś, smak rewelacyjny 😊❤
Ja jadłam pajdė że smalcem i cukrem.Teraz ze smalcem i ogórem .
Dzièkujè serdecznie!!czy ja mogę w inne naczynie( np.szklane )wlać taki przetopiony smalec? Nie pęknie?bo nie mam takiej kamionki!!pozdrawiam
Właśnie kroję
słoninkę na smalec😊
Mój już Ś.P. Dziadek jadał na każde śniadanie taki chlebek ze smalcem do porannej kawy i oczywiście praktycznie wszystko smażone było na smalcu, dziwił się i pytał co to jak używaliśmy roślinnego tłuszczu 😀 Dożył 96 lat nigdy na nic nie chorował 😉
Ale kaleczysz ta skórowanie
Z tym jabkie do gali
Ja skórę jeszcze miele i też topie potem na sitko…. nic się nie marnuje 🙃
早上好中国 现在我有冰淇淋 我很喜欢!!!!!!!
Przepis rewelacja.Smalec Cie nie zabije,nie dostaniesz zawalu serca.Polecam Braci Rodzen na youtube dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy na temat jedzenia prawde i klamstwa.powodzenia.
A skąd to określenie….zawału serca?
Hemia to tylko z sokołowa
"kucharzu", słoninę należy zmrozić przed zdjęciem skóry i pokrojeniem w kostkę:)
Zabawny jest Pan, ale fajnie się ogląda i skorzytałem z przepisu. 🙂
Dzięki🌷🇵🇱💪
Wszystko ok kolego tylko dajemy wszystko do szerokiego naczynia i odwracamy do dóry jak wystygnie to skwareczki masz u góry 🙂
Podobno dodaje się mleko no i jeśli słonina nie ma mięsa to boczku.
Zawału możesz dostać tylko dlatego że jesz z chlebem i popijasz napojami z cukrem smalec to samo dobro
Nie ma jak to wyroby własnej roboty
Super ❤️
PIOTREK KASZKUR GWIAZDA 🌟 POZDRAWIA SERDECZNIE PANA
PIOTREK KASZKUR GWIAZDA 🌟 POZDRAWIA SERDECZNIE PANA
Właśnie przerzucam się z masła (dwa razy droższe od mięsa!) na smalec
Jeszcze musisz iść do rzeźnika nauczyć się skórować słoninę, reszta ok.
Sama natura pod warunkiem że świnka domowa a nie sklepowa.. Nafaszerowana antybiotykami i reszta go.. A🤯
Zrobiłam u jutro jem.
Mmmmmmmmm,dzięki za przepis🙋🤗❤️