Jak zrobić bitą śmietanę? | Sugarlady


Wyświetlenia : 243380

Link do pobrania : Pobierz
AGATA STANKIEWICZ,STANKIEWICZ,SUGARLADY,bake off,ale ciacho,bake off ale ciacho,słodycze,desery,deser,cukiernia,cukiernia lidla,coś słodkiego,przepisy na ciasta,tuba smaku,Pascal brodnicki,wypieki,Ciasteczka,śmietana,bita śmietana,jak zrobić bitą śmietanę,domowa bita śmietana

40 odpowiedzi

  1. Dziekuje Agato za podpowiedzi, bardzo mi sie podoba twoja bita smietana. Dzisiaj sa mojej corki urodziny i tez sobie taka bita smietane ubija bo robie tort z nalesnikow. pozdrowienia !!

  2. Uwielbiam ten kanał ale nie podpisałbym się pod tym filmem. Bita śmietana, jak sama nazwa wskazuje, ma być "ubita" czyli lekka i puszysta. Śmietana 36% już przed ubiciem wygląda jakby była miękkim masłem (co widać na filmie). Po ubiciu jest jeszcze bardziej kremowa, ciężka, zwarta. Nie ma w niej powietrza a konsystencją przypomina bardziej krem do tortu. Zdecydowanie do ubijania polecam śmietankę 30% jeśli zależy nam na tej lekkiej "chmurce" którą znamy chociażby z włoskich deserów (taka "chmurka" jest najbardziej apetyczna!). Myślę też, że 30% ubijać łatwiej właśnie dzięki jej początkowej płynnej konsystencji – dokładnie wiemy kiedy przestać bo śmietana zwyczajnie przestaje być płynna. Pomijam już aspekt dietetyczny, wszak szczęśliwi kalorii nie liczą 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *