jak zrobić płatki z mlekiem


Wyświetlenia : 1263305

Link do pobrania : Pobierz
cyborg,animacja,przepis,parodia,płatki z mlekiem

33 odpowiedzi

  1. Jak zrobić Płatki z mlekiem? – Instrukcja w 5 krokach

    Płatki z mlekiem

    Składniki:

    płatki

    mleko

    Akcesoria niezbędne do wykonania potrawy:

    waga kuchenna

    podziałka mililitrowa

    miseczka

    miska

    łyżka

    Krok 1: Przygotowania psychiczne

    Pierwszy krok jest najważniejszy. Zanim przystąpicie do tworzenia Płatków z mlekiem, przygotujcie się do tego zadania psychicznie. Jeśli ominiecie ceremonię, możecie mieć w przyszłości problemy z grą na flecie lub powracające ataki swędzenia pępka, a nawet zapaść na nieuleczalną chorobę Mlekoina Platix.Płatkozmlekowa ceremonia polega na koncentracji. Należy koncentrować się tak długo, aż żołądek burknie, dając znać, że już czas (inne dźwięki, a tym bardziej zapachy, są niepożądane). Pomóc mogą:

    oglądanie na Instagramie zdjęć oznaczonych jako #foodporn,

    słuchanie dźwięku chrupania chipsów przez słuchawki,

    oglądanie programu kulinarnego,

    ustawienie stołka pod kuchenną kratką wentylacyjną i wwąchiwanie się w jajecznicę sąsiada,

    nadgryzienie ręki, byle nie do kości.

    Krok 2: Przygotowania fizyczne

    Po tym, jak żołądek burknie, można przystąpić do przygotowań właściwych. Należy wziąć wagę kuchenną oraz miseczkę i ustawić jedno na drugim. Podpowiadam, że wyjdzie korzystniej, jeśli to waga będzie na dole. Następnie trzeba włączyć wagę – siłą umysłu lub palcem – i wsypać dokładnie 40 g płatków. Wartość mniejsza choćby o gram sprawi, że przez cały dzień będziecie chodzić głodni, natomiast przez większą z uwagi na przeciążenie nie uda wam się wstać z łóżka.

    40 g to porcja idealna również dlatego, że producenci popularnych płatków sugerują używanie 30 g. Wartość większa o 1/3 oznacza życie na krawędzi, ale bez obawy o spadnięcie. Wsypując 10 g ponad wyznaczoną normę, jesteście fajnymi rebeliantami. Wsypując mniej – cieniasami, którzy chcą przypodobać się towarzystwu, ale braknie im odwagi i zapału. Z kolei choćby o gram więcej zahacza już o problematyczną dziwność, pedofilię, nekrofilię i upodobanie do zbierania komiksów. Nie róbcie tego.

    Krok 3: Odmierzanie mleka

    Ceremonia odmierzyn mleka jest równie wymagająca, co ważnie płatków w celu osiągnięcia idealnej wartości. Do doskonałości mleko potrzebuje 340 ml – uzyskasz je dzięki podziałce mililitrowej – z których 300 jest akuratne dla zaspokojenia porannego głodu, a 40 odpowiada za dodatkowe siknięcie w ciągu dnia, bo któż nie lubi notorycznie chodzić do toalety, zwłaszcza gdy musi załatwić coś na mieście?

    Odpowiednie mleko nie jest ani ciepłe, ani zimne – ma temperaturę pokojową. Nie należy go podgrzewać, gdyż płatki niechybnie spapieją. Nie wolno też pić mleka prosto z lodówki, ponieważ uderza do mózgu niczym shake na amerykańskich filmach i wymraża szare komórki.

    Krok 4: Łączenie składników

    Kolejność łączenia składników nie dla wszystkich jest oczywista. Kto najpierw wsypał płatki do miski – skądinąd miska nie może być ani zbyt wielka, ani za mała; idealny rozmiar to 400-500 ml – a następnie zalał je mlekiem, tego nie chcę znać i z przyjemnością zgłoszę na milicję.

    Odmierzone podziałką mililitrową mleko należy umieścić w misce, tuż potem zaś delikatnie i uważnie zasypać zważonymi płatkami. Nie wolno mieszać! Popełnienie tej zbrodni grozi ucięciem otworu gębowego, co z kolei wiąże się z dożywotnią koniecznością spożywania pokarmów drugą stroną ciała.

    Krok 5: Jedzenie

    Choć tak skrupulatnie przygotowywane, dopracowane i apetyczne danie wyzwala nieodpartą ochotę rzucenia się na nie niczym wściekły jaskiniowiec, Płatki z mlekiem należy jeść powoli i z lekko uchylonymi ustami – na tyle, by do uszu dochodziło atrakcyjne chrupanie, lecz współbiesiadnicy od widoku przeszłej śliną płatkowej papy nie uciekli z krzykiem bądź nie zwrócili na stół swoich posiłków.

    Płatki z mlekiem warto jeść łyżką, choć oczywiście można je spożywać również widelcem, nożem lub pałeczkami – jak kto woli. Barbarzyństwem jest jedynie jedzenie ręką – tego nie róbcie. Płatki należy zawsze nabierać z wierzchu, wpuszczając na łyżkę nieznaczną ilość mleka. Im więcej płatków uda wam się zjeść w stanie chrupkim, tym lepiej. Te z dołu niestety spapieją, ale i im na pewno podołacie.

    Degustację można podsumować głośnym beknięciem – to najlepszy dowód uznania, a także wyraz niemożności strawienia mleka, na którą cierpi znaczna część osób dorosłych.

    Powodzenia!

    Sypać płatki do mleka czy wlewać mleko do płatków?

    Odwieczny dylemat: płatki do mleka czy mleko do płatków? Choć sądzę, że każdy po przeczytaniu niniejszej instrukcji zna już jedyną właściwą odpowiedź, ponowię: ZAWSZE I TYLKO WSYPUJEMY PŁATKI DO MLEKA. Nie bez powodu płatki nazywa się zamiennie chrupkami do mleka. Ich cechą jest chrupkość, więc mają chrupać. Płatki zalane mlekiem stają się niejadalną papą, którą pogardzi każdy szanujący się człowiek (już lepiej zjeść liście z dworu niż tak pohańbione danie).

    Mało tego, od opublikowania tego wpisu minęło już trochę lat, ja zaś w 2023 roku opracowałam jeszcze doskonalszy sposób jedzenia płatków z mlekiem. Obecnie już niczego nie ważę ani nie odmierzam. Biorę ze sobą miseczkę pełną chrrrupiących płatków do mleka i w toku jedzenia dosypuję partiami do mleka. Dzięki temu mam chrupiące płatki aż do końca posiłku i nie muszę jeść jakieś obmierzłej, smutnej mikstury.

    Podsumowując: płatki do mleka. Nigdy inaczej. Dziękuję, do widzenia.

  2. Wlanie najpierw mleka a potem wstypanie płatków to przestępstwo jak ktoś wleje najpierw mleko przyjdę do jego domu i wysadzę tam bąbę atomową i typa nie będzie będzie miał za swoje w piekle muhahahahaha.

  3. Ja do płatków z mlekiem
    Jak zimne to najpierw płatki
    Jak podgrzane to najpierw mleko bo jak zrobisz na odrwót to ci nie wyjdą pyszne ciepłe płatki tylko jakieś ciapcie 🙂👍
    A poza tym zrobiłaś/eś mi smaka na płatki😭

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *