Jak zrobić lody w domu bez maszyny do lodów. Bardzo prosty przepis w 10 minut!


Wyświetlenia : 282163

Link do pobrania : Pobierz
domowe lody waniliowe,domowe lody,jak zrobić lody,lody waniliowe,przepis na lody,lody domowe,lody śmietankowe,lody czekoladowe,przepis na domowe lody,lody bez maszynki,solony karmel,jak zrobić domowe lody,co na obiad,CoNaObiad

31 odpowiedzi

  1. Gdzie mozna kupic smietane o zawartosci 50 procent tluszczu, bo ja takiej nie spotkalam i przyznam sie , ze pierwszy raz slysze o takiej smietanie, chociaz zyje jjuz paredziesiat lat

  2. Lody wypróbowane, faktycznie są pyszne i przede wszystkim kremowe, (bez wyczuwalnego lodu) a taki efekt do tej pory trudno mi było osiągnąć! Ja robiłam na śmietanie 30%, po zmieszaniu z resztą składników masa zrobiła się bardziej lejąca, nie taka jak u Pana, ale mimo to jestem pozytywnie zaskoczona efektem :))
    Następnym razem spróbuję dodać mniej mleczka skondensowanego lub syropu, ponieważ mimo nie dodania cukru są bardzo słodkie.

  3. Taka ciekawostka , dziś 90% lodów waniliowych nie zawiera Wanilii 🙂 większość producentów używa ''Waniline '' sztuczny substytut Wanili , jedzcie tego więcej a będzie wam dane spotkać się z wieloma twarzami Nowotworów . Czy kartofle doznały szoku ?? bo zakłądam że większość z obywateli kartofelandu nie miało pojęcia że źre rakotwórczą chemie pod szyldem Wanili

  4. Przepis świetny, dziękuję.
    Na początku filmu mówi Pan, że użył śmietany 22%, a w opisie widzę 50%. Proszę o doprecyzowanie.
    Jaką pastę waniliową Pan zastosował? Bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam.

  5. Bardzo przyjemnie się słucha (i ogląda) te przepisy.
    Jako lingwista, pozwolę sobie na drobną uwagę. W słowie "whip" (jak przy śmietance) "i" czyta się podobnie jak polskie "i".
    Ale już w "wipe" czyta się jak "ai".
    "Whip" – ubijać
    "Wipe" wycierać.
    Pozdrawiam z West Yorkshire.

  6. Robiłam już lody ale wg innego przepisu. Bez syropu klonowego tylko smietana mleko i wanilia. Sa bardzo dobre ale po wyjeciu z lodowki bardzo zamrożone, twarde. A u Pana takie mięciutkie od razu. Jaka może być tego przyczyna ? Może ta folia u Pana pomaga lub sposób ubicia śmietanki ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *