Jak zrobić lody w domu bez maszyny do lodów. Bardzo prosty przepis w 10 minut!
Wyświetlenia : 282163
Link do pobrania : Pobierz
domowe lody waniliowe,domowe lody,jak zrobić lody,lody waniliowe,przepis na lody,lody domowe,lody śmietankowe,lody czekoladowe,przepis na domowe lody,lody bez maszynki,solony karmel,jak zrobić domowe lody,co na obiad,CoNaObiad
31 odpowiedzi
Ładnie sie Pan wypowiada, przyjemnie sie slucha.
Panie Leszku miły głos i słodki jak Pana lody ❤
Zrobiłam. Rewelacja!!! Dziękuję za przepis 🙂
Gdzie mozna kupic smietane o zawartosci 50 procent tluszczu, bo ja takiej nie spotkalam i przyznam sie , ze pierwszy raz slysze o takiej smietanie, chociaz zyje jjuz paredziesiat lat
No właśnie dzisiaj zrobiłem i jutro będzie niespodzianka dla żony😁
Mmm elegancki przepis, a srakę jaką mam po tym mmmm cudowna sprawa. Pozdrawiam cieplutko smacznej kawusi życzę pozdrawiam Janusz 69 z pierdziszewa drugiego
Lody wypróbowane, faktycznie są pyszne i przede wszystkim kremowe, (bez wyczuwalnego lodu) a taki efekt do tej pory trudno mi było osiągnąć! Ja robiłam na śmietanie 30%, po zmieszaniu z resztą składników masa zrobiła się bardziej lejąca, nie taka jak u Pana, ale mimo to jestem pozytywnie zaskoczona efektem :))
Następnym razem spróbuję dodać mniej mleczka skondensowanego lub syropu, ponieważ mimo nie dodania cukru są bardzo słodkie.
Niestety w Polsce najtłustsza śmietana ma 36% tłuszczu. Czy z niej też wyjdą
takie lody?
Gdzie Pan kupuje w UK te wafelki?
Taka ciekawostka , dziś 90% lodów waniliowych nie zawiera Wanilii 🙂 większość producentów używa ''Waniline '' sztuczny substytut Wanili , jedzcie tego więcej a będzie wam dane spotkać się z wieloma twarzami Nowotworów . Czy kartofle doznały szoku ?? bo zakłądam że większość z obywateli kartofelandu nie miało pojęcia że źre rakotwórczą chemie pod szyldem Wanili
Przepis świetny, dziękuję.
Na początku filmu mówi Pan, że użył śmietany 22%, a w opisie widzę 50%. Proszę o doprecyzowanie.
Jaką pastę waniliową Pan zastosował? Bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam.
A ta śmietana to ile procentowa? Podejrzewam że 30.
Śmitanę masz Angielską, a mleko skondenowane? Szkoda, że nie widać tej puszki co to za cudo.
"2 szklanki śmietany do ubijania (ja używam 50% tłuszczu)"
Na kubeczku pisze "22%"… Nie bardzo rozumiem…
Bardzo przyjemnie się słucha (i ogląda) te przepisy.
Jako lingwista, pozwolę sobie na drobną uwagę. W słowie "whip" (jak przy śmietance) "i" czyta się podobnie jak polskie "i".
Ale już w "wipe" czyta się jak "ai".
"Whip" – ubijać
"Wipe" wycierać.
Pozdrawiam z West Yorkshire.
A gdzie żółtka jajek?
Dziekuje , pozdrawiam 👍❤️
Facet , z reklamą to przesadziłeś w tm swoim nagraniu co minuta ? Przestałem oglądać ,coś taki chciwy
Zrobiłam! pyszności, bardzo dziękuję!!!!
Jakie to lody (?????) weź przestań. To chemiczna mieszanka gówna. Prawdziwe lody to mleko, cukier i żółtka. Nic więcej. Twoje to pewnie same w nocy świecą.
Dziękuję za przepis, zrobię z wnuczką, najlepszego 🌷
Dziękuję za przepis pysznych lodów 😅 pozdrawiam
Napewno smaczne ale to sam cukier, może jakieś lody ketogeniczne by pan zrobił?
Podoba się.
Wstęp mi się podoba już po niecałej minucie. Ale zobaczę co dalej.
Robiłam już lody ale wg innego przepisu. Bez syropu klonowego tylko smietana mleko i wanilia. Sa bardzo dobre ale po wyjeciu z lodowki bardzo zamrożone, twarde. A u Pana takie mięciutkie od razu. Jaka może być tego przyczyna ? Może ta folia u Pana pomaga lub sposób ubicia śmietanki ?
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
cukier waniliowy to trzeba samemu zrobic, w sklepach jest cukier wanilinowy
Kiedy gofry?