JAK ZROBIĆ DOMOWO MODRA KAPUSTA


Wyświetlenia : 519870

Link do pobrania : Pobierz
[vid_tags]

44 odpowiedzi

  1. Kapusty się nie gotuje, ponieważ wraz z wodą wylewamy cały smak. Proszę spróbować mojego sposobu, mianowicie na wytopiony boczek dajemy pokrojoną cebulę, po zeszkleniu cebuli dodajemy kapustę i pozostałe przyprawy, dusimy do miękkości, ewentualnie dodajemy niewielką ilość wody, tak aby nie przypalić kapusty, ale finalnie cały płyn powinien odparować. Dotyczy to wszystkich kapust, tych kiszonych również. Substancje smakowe, aromaty i kolor kapustnych rozpuszcza się w wodzie i gotując kapustę a następnie ją odcedzając pozbywamy się tych wszystkich dobrodziejstw, a otrzymujemy trociny, i choć tak robiły nasze babcie to nie znaczy że ten sposób nie jest lepszy, warto spróbować. pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *