JAK ZROBIĆ DOMOWĄ KAWĘ COLD BREW


Wyświetlenia : 1877929

Link do pobrania : Pobierz
[vid_tags]

34 odpowiedzi

  1. 100gramów kawy to za dużo na 0.5litra daje się 75g na lite wody wtedy wychodzi najlepsze a poza tym jak kto tam co lubi ale przy tak wysokiej ilości kofeiny w niej zawartej nie polecam pić jej z tak dużych kubków jak już to z pół filiżanki bo to mocniejsze od espresso albo z mlekiem w szklance 😂

  2. Bariści wydłubują sobie oczy i obcinają uszy jak to widzą i słyszą. Po pierwsze mielonka się nie nadaje do cold brew, powinna być zmielona znacznie grubiej niż na pył jak to jest w gotowcach. A po drugie parzyć to można kawę normalnie, na gorąco (zresztą sam ten wyraz mówi nam o tym). Cold brew się maceruje. Poza tym przelewanie potem tego z fusami to kolejny debilizm, bez przez przefiltrowania, chłopie…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *