JAK ZROBIĆ BULION DO RAMENU! #wantabite #ramen #bulion
Wyświetlenia : 289237
Link do pobrania : Pobierz
want a bite,want a bite?,beata i tetsu,tetsu,kuchnia japońska,kuchnia azjatycka,gotowanie,azjatycka kuchnia,wantabite,wannabite,ramen bulion,ramen wywar,ramen z kurczaka,bulion z kurczaka,rosół,bulion japoński,jak zrobić ramen,ramen w polsce,want a bite ramen,ramen jak zrobić,poradnik ramen,tetsu ramen,tori paitan,bulion toripaitan,tori,wywar mleczny,bulion mleczny
22 odpowiedzi
Pamiętajcie, że bulion nie jest doprawiony. Dopiero w połączeniu z tare (koncentratem smakowym) nabiera ostatecznego kształtu.
Składniki: około 3,5 litra wody (lub więcej), 1 kg kadłubków z kurczaka*, 500 g kurzych łapek*, 3 cebule, 100 g pora, 1 marchewka, 1 ziemniak, cała główka czosnku.
*Ważne, aby mięso było świeże.
Przygotowanie:
1. Do dużego garnka dodaj wcześniej umyte kurze łapki z obciętymi pazurami oraz kadłubki, całość zalej wodą, tak by zawartość garnka była nią przykryta i gotuj przez 30-40 minut.
2. Po tym czasie odlej wodę. Tym sposobem usuwasz zanieczyszczenia z mięsa i kości, dzięki czemu Twój bulion będzie czystszy i smaczniejszy.
3. Do umytego garnka dodaj ponownie części kurczaka, wlej około 3 litry wody i gotuj przez około 2 godziny na średnim ogniu, bulion powinien bulgotać, aby wydobyć kolagen. Co jakiś czas za pomocą małego sitka zbieraj szumowiny. Pamiętaj też, aby mieszać kości w garnku, aby nie przywarły do dna.
4. Po tym czasie dolej około 0,5 litra wody i dodaj obrane warzywa: marchewkę, por, trzy cebule, ziemniaka i główkę czosnku.
5. Po godzinie gotowania przelej wywar przez sitko i delikatnie wyciśnij jego resztę z pozostałości mięsa i kości.
6. Gotowy wywar możemy wykorzystać od razu lub przelać do mniejszych pojemników i zamrozić.
Sie tak mocno ma.gotowac?
Zwykły rosół
Tylko nie kurze łapy 🤢🤢🤢 😂
Moja babcia bardzo często robi mi taki "ramen". Bulion robi tak że rozpuszcza pół kostki rosołowej w szklance wrzątku😅
Mam pytanie a dla ludzi wegetarian to mnie być bez mięsa?
Ja kiedyś gotowałem psu te kurze łapy. Smród na cały dom. Jak wy możecie z tego robić rosół?
Ja myślałem że bulion do ramenu robi się z kości wieprzowych gotowanych 48 godzin
A ja już myślałem rze ramen to makaron z wodą z makaronu i jajkami 😅
KOCHAM NARUTO ❤❤
w życiu bym tego nie zjadła
zrobicie wegetarianski ramen?
Ciekawe połączenie. Kiedy kolejne filmy
..przygotuj bulion, odlej go, nalej wody i gotuj.. 🤔
Polecam lepszy na kościach wołowych jest prostszy i lepszy
Kadłubki 😂😂😂 to są korpusy
😮A czy muszą być te łapki 🤮🤮🤮🤮
Zanieczyszczenia ? Przecież to białko XDDD
Po co usuwać szumowiny? Przecież to tylko białko.
Porządny wywar na mięsiwie i kościakach 🙂 zdrowy w przeciwieństwie do jakiś na kostkach rosołowych i vegetach
Moja mama robi taki na rosół XDDD
Tylko rosół babci :/